Suprajohtavuus ja CERN - Tiede kohtaa liiketoiminnan - Seminaari ti 12.2.2019 Tampereella

Seminaari: Suprajohtavuus ja CERN - Tiede kohtaa liiketoiminnan

Onko yrityksessäsi erikoistaitoja? Onko valmistustarkkuutenne maailman huippua? Pystyttekö tekemään joustavasti koe-eriä tuotteisiin, joiden kanssa kukaan ei ole ennen työskennellyt? Tai hallitsetteko mittaamisen tarkemmin kuin muut? Jos vastasitte kyllä, niin CERNissä voisi olla tarvetta erikoisosaamisellenne.

CERNissä tehdään huippututkimusta ja kehitetään edistyksellistä uutta teknologiaa mm. suprajohtavien magneettien parissa. Kehitykseen tarvitaan jatkuvasti erilaisia erikoismateriaaleja ja -laitteita. Kartoitamme suomalaisia yrityksiä ja erikoisosaamista, jota voidaan soveltaa vaativissa suprajohde- tai matalan lämpötilan sovelluksissa. CERNin kanssa toimiminen avaa yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia niin suprajohdeteknologiamarkkinalla kuin muillakin korkeaa osaamista ja erikoistumista vaativilla toimialoilla.

Tampereen yliopisto (vuoteen 2018 Tampereen teknillinen yliopisto) on ollut keskeinen toimija CERNin suprajohdemagneettitutkimuksessa jo kymmenen vuoden ajan. Nyt on avautunut mahdollisuus ottaa mukaan yrityksiä toimimaan CERNin kanssa.
Kartoitus käynnistettiin yhteistyössä Älykkäiden koneiden ja valmistuksen keskittymän (SMACC) kanssa järjestetyllä seminaarilla.

Tapahtuman esite

Esitykset tapahtumassa

Tekniset esitykset

Lyhyet esitykset