Kerran vielä: Tiedeviestinnän käytänteet -kurssi syksyllä 2021

Kuva luentosalista, keskustelemassa Johanna Vaattovaara, Sanna Kivimäki ja TIVI-kurssilaisia.
Kuva pn syksyn 2018 Johdatus tiedeviestintään -kurssilta, jossa keskustelua vetivät etupenkiltä Johanna Vaattovaara ja Sanna Kivimäki.

Tiedeviestinnän käytänteet (5 op) sisältyy tänä vuonna päättyvään Tiedeviestinnän opintokokonaisuuteen, jossa perustutkinto-opiskelijat ja väitöskirjatutkijat sekä eri alojen tieteen ja viestinnän ammattilaiset opiskelevat yhdessä. Mukaan ehtii ja mahtuu vielä. Hakuaikaa on syyskuun loppuun.

Opintojakso sisältyy Tampereen yliopiston Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunnan opetusohjelmaan. Sillä on 20 maksullista kurssipaikkaa työelämässä oleville henkilöille, joiden työtehtäviin kuuluu tiedeviestintää nyt tai tulevaisuudessa, tai jotka muuten vain kokevat tarvitsevansa tutkimuspohjaista tietoa tiedeviestinnän tekemisen tueksi.

Voit osallistua opintojaksolle, vaikka et olisi suorittanut sitä edeltävää kurssia Johdatus tiedeviestintään.

Opintojakson suoritettuasi olet monipuolisesti perehtynyt tiedeviestinnän konteksteihin ja käytänteisiin, kartuttanut tietopohjaasi omien viestintätaitojesi kehittämiseksi ja saanut valmiuksia erilaisten tiedeviestinnän tehtävien hoitamiseen. Opintojaksoon sisältyy kehittämistehtävä, jossa voit soveltaa tieteestä viestimisen käytänteitä omien tarpeidesi mukaan.

Aikataulut

Ilmoittautuminen (työelämäosallistujat): Viimeistään 30.9.2021
Orientoiva jakso verkossa (ennakkotehtävät): 29.10.–4.11.2021
Lähiopetuspäivät Tampereella: 5.11., 19.11. ja 3.12.2021 klo 10.15–16.00

Osallistumismaksu (työelämäosallistujat): 500 € (ALV 0%).

Työelämäosallistujia pyydetään ilmoittautumaan tällä lomakkeella viimeistään 30.9.2021.

Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelijat ja Tampereen yliopistossa työskentelevät alumniopiskelijat ilmoittautuvat Sisu-järjestelmän kautta.

Huomio: Kyseessä on opintojakso, joka siirtyi kevättalvelta 2021 syksyyn. Jos olet jo aikaisemmin ilmoittautunut sille, sinun ei tarvitse tehdä sitä uudelleen.

Lisätietoja tiedeviestinnän opintokokonaisuudesta sivulla research.tuni.fi/comet/tivi/