Tutkimusryhmä tavoite lyhyesti

Kuvaus tutkimusryhmästä lyhyesti

Lyhyt esittelyteksti

Voit käyttää tätä elementtiä, jos haluat esitellä sivustosi aiheen vain lyhyesti ja heti etusivulla. Pidempi teksti kannattaa sijoittaa erilliselle Esittely-sivulle.

Logonosto

Voit käyttää tätä elementtiä esimerkiksi yhteistyökumppanien tai rahoittajien logojen esittämiseen. Lisää jokaiseen logoon linkki kyseisen organisaation verkkosivuille.

Uutiset ja tapahtumat

Avainsanat

Voit käyttää tätä elementtiä, jos haluat tarjota sivustosi lukijoille mahdollisuuden selata sivuston uutisia avainsanojen mukaan. Elementistä on hyötyä silloin kun sivustolla on paljon artikkeleita eri teemoista.

Videoupotus

Voit käyttää tätä elementtiä videon esittämiseen etusivulla. Elementillä voi esittää videoita, jotka on ladattu YouTubeen tai Panoptoon.

Muista, että videon tulee olla teksitetty tai sillä tulee olla litteroitu tekstivastine, joka sisältää kaiken videossa kerrotun olennaisen tiedon. Tämä saavutettavuusvaatimus koskee kaikkia korkeakouluyhteisön tuottamia videoita riippumatta siitä, missä ne on julkaistu.

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Ulkopuolinen RSS-syöte

Voit käyttää tätä osiota ulkopuolisen RSS-syötteen upottamiseen sivustollesi. Osio on hyödyllinen esimerkiksi silloin, jos ryhmälläsi on aktiivinen blogi jossain muussa verkkopalvelussa.

Nostot

Nosto - teksti

Tämä nostoelementti tarjoaa mahdollisuuden tekstin, kuvien ja linkkien esittämiseen 1-3 palstalla. Elementistä on hyötyä esimerkiksi silloin, kun haluat rinnastaa kaksi tai kolme sisältöä, tai jos haluat korostaa jotain sisältöä erillisellä taustavärillä.

Käytä elementtiä harkiten ja mieti aina, miten se palvelee sivuston käyttäjää mahdollisimman hyvin. Muista tarkistaa, miltä elementin asettelu näyttää mobiililaitteella.

Krookukset nostavat päätään.

Nosto - linkit

Krookukset nostavat päätään.

Kuvien saavutettavuus

Huomioi kuvia käyttäessäsi erilaiset näkörajoitteet.

Jos kuvassa on esimerkiksi kaavio, huolehdi että kuvan kontrastit ja kirjasinkoko ovat sellaisia, että kuvasta saa selvän myös mobiililaitteella, huonoissa katseluolosuhteissa tai jos käyttäjällä on näkemisen esteitä.

Jos kuva sisältää informaatiota, tarjoa siitä aina myös tekstiversio. Helpointa on selittää kuvan sisältö kuvaa seuraavassa tekstikappaleessa.

Lisää kuville myös ALT-tekstit, jotka kertovat noin 120 merkillä kuvan tyypin ja sisällön. Jos kuva on täysin koristeellinen, jätä sen ALT-teksti tyhjäksi, jolloin ruudunlukija ohittaa kuvan.

Turhien koristeellisten kuvien käyttöä kannattaa välttää – älä siis tee kuten tässä on tehty. Paljon kuvia sisältävä sivu latautuu hitaammin ja saa hakukoneilta heikommat pisteet, eli sen hakukonenäkyvyys heikentyy.