Kielet, kulttuurit ja katsomukset koulussa -täydennyskoulutukselle rahoitus (OPH)

Opetushallitus myönsi rahoituksen Kielet, kulttuurit ja katsomukset koulussa -täydennyskoulutukseen. Tutkimusryhmämme asiantuntemusta hyödynnetään perusopetuksen opettajille suunnatussa valtakunnallisessa täydennyskoulutuksessa, joka toteutetaan samansisältöisenä syksyllä 2022 ja keväällä 2023. Etänä suoritettava täydennyskoulutus tarjoaa osallistujilleen tutkittua tietoa kielellisen, kulttuurisen ja katsomuksellisen moninaisuuden huomioimiseen ja tukemiseen perusopetuksessa.

Koulutuksen teemoja ovat kulttuuri-, kieli- ja katsomustietoisuus koulussa sekä muovautuvuuden pedagogiikka. Tutkimusperustaista täydennyskoulutusta tarvitaan, jotta opettajat pystyvät kehittämään ammatillista osaamistaan ja toimijuuttaan ja edistämään yhdenvertaisuutta kielellisesti, kulttuurisesti ja katsomuksellisesti moninaisissa kouluissa opetussuunnitelmien edellyttämillä tavoilla. Koulutuksen materiaalit, kuten asiantuntijaluennot sekä suomenkieliset artikkelit, toimivat tietopohjana omissa työyhteisöissä toteutettavissa oppimistehtävissä.

Koulutus on osallistujille maksutonta. Lisää tietoa koulutuksen sisällöistä sekä linkki ilmoittautumiseen tulossa lähiviikkojen aikana.