Paluu urbaaniluontoon! -työpaja (Niihaman Ulkoilumaja, Tampere, 4.10.2024)

metsää ja metsäkasvillisuutta

Tervetuloa työpajaan, jossa yhdistyvät urbaaniluonto ja moderni työelämä! Tilaisuus on suunnattu kiinnostuneille yhteistyökumppaneille ja eri alojen tutkijoille.

Paluu urbaaniluontoon!

  • Aika: perjantaina 4.10.2024 klo 13-15
  • Paikka: Niihamaan Ulkoilumaja (Pikku-Niihaman tie 80, Tampere)
  • Ilmoittaudu 30.9. mennessä täällä.
  • Vapaa pääsy. Tilaisuus on suomenkielinen (the event is in Finnish).

Haemme yhteistyökumppaneita Tampereen yliopiston suunnitteilla olevaan tutkimushankkeeseen. Hankkeessa on tarkoitus kehittää työhön liittyviä, luontolähtöisiä, psykologisia menetelmiä erityisesti nuorille aikuisille. Menetelmien tavoitteena on tukea ekologisesti kestävällä tavalla heidän henkilökohtaista ja planetaarista hyvinvointia sekä työhön liittyvää luovuutta. Menetelmissä yhdistyvät mm. kaupunkiluonto, luontolähtöiset menetelmät, tekoäly ja robotiikka.

Mikäli kiinnostuit aiheesta, olet tervetullut työpajaan kuulemaan aiheesta lisää, sekä ideoimaan mahdollista yhteistyötä hankkeessa. Etsimme yhteistyökumppaneiksi yksilöitä/ryhmiä (mm. hyvinvointi-, luonto-, liikunta-, koulutus-, kaupunkisuunnittelualaan liittyvät), jotka haluavat yhteissuunnitella ja kokeilla luontolähtöisiä menetelmiä osana omaa työtään, sekä muita aiheesta kiinnostuneita tahoja, jotka hyötyvät hankkeessa tuotetuista tuloksista. Työpajassa annetaan myös maistiaisia suunnitteilla olevista menetelmistä, joiden tausta on Luonnosta Virtaa eli LuoVi ja Brainwolk -kävelypalaveri kaupunkiluonnossa -menetelmissä.

Työpaja järjestetään Niihaman Ulkoilumajan grillikodassa ja sen luontoympäristössä 4.10. klo 13-15. Työpajan aluksi kokoonnutaan grillikodan edessä klo 13. Työpaja järjestetään luonnossa, joten säänmukainen varustus ja kengät ovat suositeltuja (tilaisuus toteutetaan myös sadesäällä). Työpajassa pientä tarjoilua (ilmoitathan ruokarajoitteet ilmoittautumisen yhteydessä).

Niihaman Ulkoilumajan osoite on Pikku-Niihaman tie 80. Ulkoilumajalle pääset kävellen, pyörällä tai autolla. Suosimmehan kimppakyytejä autoilla saavuttaessa. Lähin bussipysäkki löytyy 2 km päästä Teiskontieltä.

Ilmoittautuminen työpajaan ilmoittumislinkin kautta 30.9. mennessä. Tarkempi ohjelma lähetetään ilmoittautuneille. ILMOITTAUDU TAPAHTUMAAN TÄSTÄ! 

Lisätietoja työpajasta:
Kirsi Salonen, Psykologian oppiaine, TAU, kirsi.salonen@tuni. fi
Aino Ahtinen, Tietotekniikan yksikkö/Robostudio, TAU, aino.ahtinen@tuni.fi

Työpaja on saanut TURNS-tutkimusalustan siemenrahoitusta.