TURNS on nyt tutkimusalusta! Lue lisää tavoitteistamme ja toiminnastamme

A landscape bridge in Tampere, with a picture of Näsinneula tower in the background.

Tampere Urban Research Network for Sustainability (TURNS) on saanut virallisen tutkimusalustan aseman Tampereen yliopistossa.  

Vuoden 2019 alusta asti epävirallisena kaupunkitutkijoiden verkostona toiminut TURNS on nyt Tampereen yliopiston uusi tutkimusalusta. Alustan tarkoituksena on edistää uutta luovaa ja kriittistä tieteidenvälistä kaupunki- ja kestävyystutkimusta.

–  TURNS:nn asema tutkimusalustana mahdollistaa pitkäjänteisen työn yhteiskunnallisesti vaikuttavan huippututkimuksen eduksi. Tavoitteena on saada liikkeelle uudenlaisia tutkimusavauksia ja tehdä kansainvälisesti vaikuttavaa tutkimusyhteistyötä, kertoo alustan johtaja, professori Panu Lehtovuori.

– Tutkimusaiheiden ja -menetelmien moninaisuus on alustan luonnollinen lähtökohta ja vahvuus. Samalla se luo haasteen meille kaikille tunnistaa ja kirkastaa ne aiheet ja lähestymistavat, joissa Tampereen tutkijayhteisöllä on eniten annettavaa muille. Toivon, että TURNS:n toiminnassa painottuvat tieteellinen rohkeus ja uudistumiskyky. Esimerkkinä painotamme keskisuurten ja pienten kaupunkien tutkimusta perinteisen metropolitutkimuksen sijaan, Lehtovuori jatkaa.

Suunnitelmissa on muun muassa järjestää erilaisia tutkija- ja sidosryhmätapaamisia ja kansainvälisiä konferensseja sekä parantaa tutkijoiden verkostoitumismahdollisuuksia tutkijavaihtojen ja monitieteisyyteen kannustavien siemenrahoitusten muodossa.

TURNS:n toimintaa koordinoi projektipäällikkö, FT Riina Lundman.

– Tutkimusalustan toimintaa on tarkoitus kehittää tutkimusyhteisön ja sidosryhmien toiveiden mukaisesti. Pyrimme myös tieteen popularisointiin ja sitä kautta vaikuttavuuden lisäämiseen, Lundman toteaa.

Tutkimusalustana TURNS vahvistaa Tampereen yliopiston strategian tunnistamia teemoja: kestävä kaupunkikehitys ja kokonaisvaltainen hyvinvointi. Pidemmän päälle TURNS:n tavoitteena on olla Pohjoismaiden johtava kaupunkikestävyyden tutkimuskiihdyttämö.

TURNS:n uutisia voi tässä vaiheessa seurata alustan nettisivuilta sekä liittymällä postituslistalle.

Kotisivut: https://research.tuni.fi/turns/

Postituslista: https://forms.office.com/e/R22tzNtxK0

______

TURNS-tutkimusalustan avajaisia vietetään 5.3.2024 klo 15-18 Tampereen G Livelabissa. Tervetuloa!

Ilmoittauduthan  tapahtumaan 19.2. mennessä täällä >>> https://forms.office.com/e/ZuHJK6BbuD 

(Voit tiedustella vapaita paikkoja avajaisiin: riina.lundman@tuni.fi)

Lisätietoja:

Professori Panu Lehtovuori, yhdyskuntasuunnittelun teorian professori, Tampereen yliopisto (arkkitehtuuri), panu.lehtovuori@tuni.fi

Projektipäällikkö Riina Lundman, FT, Tampere Urban Research Network for Sustainability, riina.lundman@tuni.fi