Sisäilmanlaadun mittaamisen pilottihanke

Kaupunkifysiikan tutkimusryhmä etsii innokkaita kansalaistietelijöitä mittaamaan sisäilman laatua kodeissa.

Osana tutkimusta pääset osallistumaan kahteen työpajaan. Ensimmäisessä työpajassa saat tietoa sisäilmanlaadusta ja sen mittaamisesta, sekä ohjeita ja opastusta kotiin asennettavan ilmanlaatusensorin käytöstä. Tämän jälkeen saat mukaasi sensorin, jolla voit mitata kotisi ilmanlaatua noin kahden viikon ajan. Mittausten jälkeen järjestämme toisen työpajan, jossa käydään läpi tuloksia ja kokemuksia mittauksista. Lisäksi toivomme sinun vastaavan muutamaan kyselyyn liittyen kokemuksiisi ilmanlaadun mittaajana.

Tutkimushankkeen tavoitteena on, että saat lisätietoa kotisi ilmanlaadusta samalla kun tuotat tutkijoille arvokasta tietoa sensoreiden käytöstä ja käytettävyydestä.

Tutkimus hyödyntää yhteisöllisen mittaamisen konseptia. Ilmanlaadun yhteisöllinen mittaaminen on lisännyt suosiotaan viime aikoina, ja sen mahdolliset hyödyt tutkimuksessa ja viranomaistoiminnassa ovat herättäneet kiinnostusta. Voit lukea aiheesta lisää täältä

 

Tärkeitä päiviä:

07.11.2024 klo 16-18             Ensimmäinen työpaja sisäilmanlaadusta. Ohjeistus, kuinka mitata ilmanlaatua sensorin avulla.

26.11.2024 klo 16-19             Toinen työpaja sisäilmanlaadusta. Yhteenveto ja sensoreiden palautus.

 

Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan (yksi vapaaehtoinen kotitaloutta kohden). Osallistuminen ei vaadi ennakkotietoa ilmanlaadusta tai mittaamisesta.  Mukaan mahtuu 20 vapaaehtoista ilmoittautumisjärjestyksessä.

Voit tutustua tutkimuksen tiedotteeseen täällä: TAU_Sisäilmanlaadun mittaamisen pilottihanke_tiedote

Tietosuoja ja henkilötietojen käsittely Tampereen korkeakouluyhteisössä

Ilmoita kiinnostuksesi osallistua tällä lomakkeella 4.11.2024 mennessä.

 

 

Kaikkiin kysymyksiin liittyen tutkimukseen ja siihen osallistumiseen vastaa

Anna-Kaisa Viitanen

Tutkijatohtori, TkT

Rakennetun ympäristön tiedekunta

p. 050 409 1813

anna-kaisa.viitanen@tuni.fi