Rokotekehitys ja immunologia (suomeksi)

Rokotekehitys ja immunologia -ryhmällä on pitkä kokemus rokotekehityksestä, rokotteisiin liittyvistä prekliinisistä tutkimuksista ja kliinisten näytteiden immunologisesta analysoinnista. Päätutkimushankkeinamme ovat uuden sukupolven ei-elävien, nanopartikkeleihin perustuvien rokotteiden ja rokotealustojen kehittäminen. Erityisosaamiseemme kuuluvat mm. rokoteantigeenien (esim. enteeriset taudit, ETEC, influenssa, tuberkuloosi) suunnittelu ja rokotteisiin ja infektioihin liittyvät immunologiset analyysit. Edistynein projektimme on rokotekehitys lapsuusiän gastroenteriittiä vastaan, perustuen noroviruksen viruksenkaltaisten partikkelien (VLP) ja rotaviruksen VP6-proteiinin yhdistelmärokotteeseen.

Rokotekehityksen ja immunologisten analyysien lisäksi toimintaamme kuuluvat prekliinisten kokeiden suunnittelu ja toteutus, sekä kliinisten näytteiden analysointi, joita teemme niin omiin tutkimusrokotteisiin, yhteistyöprojekteihin että tutkimuspalveluihin liittyen. Ulkoinen rahoituksemme koostuu suurelta osin yhteistyö- ja sopimustutkimuksista kansainvälisille lääketeollisuuden yrityksille.

Rokotekehitys ja immunologia –ryhmä toimii osana Rokotetutkimuskeskusta, Tampereen yliopiston Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnan alaisuudessa https://rokotetutkimus.fi/rokotetutkimuksen-edellakavija/laboratorio/.

Ryhmän tutkijat Arvossa