Hyvää jälkeä -hankkeessa tutkitaan jälkihuoltoa nuorten, ammattilaisten ja järjestelmän näkökulmasta

Jalat

Hyvää jälkeä - Jälkihuolto siirtymänä ja aikuistumisen tukena uudistuvassa palvelujärjestelmässä -tutkimushanke on Tampereen yliopiston (yhteiskuntatieteiden tiedekunta, sosiaalityö), Savonia-ammattikorkeakoulun ja SOS-Lapsikylän yhteinen tutkimus- ja kehittämishanke.

Hyvää jälkeä -hanke sai Sosiaali- ja terveysministeriön myöntämän valtion tutkimusrahoituksen. Tutkimushanketta johtaa sosiaalityön apulaisprofessori Riikka Korkiamäki.

Hankkeessa tutkitaan sijaishuollosta itsenäistyvän nuoren jälkihuoltoa. Jälkihuollon tutkiminen on ajankohtaista ja tarpeellista erityisesti viimeaikaisen jälkihuoltoa koskevan lainsäädännöllisen muutoksen sekä uudistuvan palvelurakennejärjestelmän vuoksi. Hankkeen tavoitteena on tunnistaa ja ymmärtää itsenäistymistä ja aikuistumista tukevaan jälkihuoltoon osallistuvien nuorten ja ammattilaisten jälkihuoltokokemukseen vaikuttavia tekijöitä sekä toiminnan kehittämisen mahdollisuuksia ja edellytyksiä nuorten, ammattilaisten ja palvelujärjestelmän näkökulmasta.

Hanke jakautuu kolmeen osatehtävään:

  1. jälkihuollon nykytilan kartoittaminen
  2. hyvän jälkihuollon edellytysten ymmärtäminen nuorten ja ammattilaisten kokemusten ja eletyn arjen näkökulmasta jälkihuoltosiirtymän eri vaiheissa
  3. hyvää jälkihuoltoa tukevan (digitaalisen) yhteistyökäytännön kehittämisen valmisteleminen

Juuri ilmestyneessä UCPori News -verkkolehden artikkelissa Riikka Korkiamäki kertoo Hyvää jälkeä -hankkeen taustasta, tavoitteista ja siinä tehtävästä yhteistyöstä:

Merkittävä tutkimusrahoitus jälkihuollon tutkimukselle on osa yhteiskunnan kehittämistä

Lisätiedot hankkeesta: Apulaisprofessori Riikka Korkiamäki riikka.korkiamaki@tuni.fi