In Finnish - Suomeksi

Sytokiinibiologian tutkimusryhmä

Sytokiinit ovat liukoisia tulehdusreaktion välittäjäaineita jotka säätelevät tulehdusreaktiota erilaisten positiivisten ja negatiivisten takaisinkytkentöjen kautta. Tutkimme sytokiinien toimintaa erityisesti allergisessa (eli tyypin 2) immuunivasteessa, erilaisissa solutyypeissä (lymfosyytit, mast-solut, dendriittisolut, makrofagit ja neutrofiilit). Tutkimme sekä klassista allergisen tulehduksen välittäjää IL-4 sytokiinia, erityisesti sen reseptorin toimintaa ja signalontia.

Lisäksi tutkimme äskettäin tunnistettuja IL-25, IL-33 ja Thymic Stromal Lymphopoietin sytokiineja ja niiden toimintaa tyypin2 immunivasteen synnyssä ja ylläpidossa.

Tuntemalla tulehdusreaktion syntyä ja ylläpitoa, osallistumme allergisten tulehdussairausten diagnostiikan ja hoidon kehittämiseen.

Ryhmän työtä tukevat: Suomen Akatemia, Suomen Lääketieteen Säätiö, Sigrid Juseliuksen Säätiö, Tampereen Tuberkuloosisäätiö ja Tampereen Lastenklinikan tuki ry.

Ryhmän jäsenet: Ilkka S. Junttila, LT, dosentti, ryhmän johtaja, Laura Kummola FT, Tanja Salomaa FM, Martin Gonzalez Rodriguez FM.