Suomen Akatemian myöntämä jatkorahoitus mahdollistaa pitkäjänteisen perustutkimuksen jatkamisen 2025 loppuun saakka

Kuva: Jonne Renvall

Monikudosmallintamisen huippuyksikkö, CoEBoC sai 2023 vuoden alussa Suomen Akatemian myöntämän jatkorahoituksen. Positiivisten uutisten jälkeen kevät kului tutkimuksen lisäksi tavoitteiden täsmentämisessä senastisten tutkimus- ja kehitystulosten perusteella.  Nyt kuuden tutkimusryhmän muodostama yksikkö syventää ihmisen soluihin perustuvien kudosmallien kehittämistä erityisesti sydän- ja aivoiskemian sekä lihavuuden vaikutusten mallintamisessa ja tutkimisessa.

Samaan aikaan tutkijat kehittävät alustoja ja biomateriaaleja kudosmallien ympäristön hallitsemiseksi ja tutkimiseksi erityisesti hapensäätelyä ja sen monitoroimista varten. Suomen Akatemian rahoitus mahdollistaa pitkäjänteisen perustutkimuksen jatkamisen vuoden 2025 loppuun saakka.

CoEBoC esitteli toimintaansa säätiöille 9. toukokuuta Tampereen yliopiston järjestämillä säätiöpäivillä, jossa oli mukana edustajia yli 40:stä säätiöstä.

Seuraava lääketieteen sidosryhmille järjestettävä tutustuminen CoEBoCin toimintaan järjestetään syyskuun aikana. Lisätietoja voi kysyä yksikön koordinaattorilta Miina Björniseltä (miina.bjorninen@tuni.fi)