Esittely

Taustaa

Kiinteistökehittämisen osaamiskeskus on perustettu syksyllä 2022 viemään eteenpäin kiinteistökehittämisen tutkimus- ja opetustoimintaa yliopistolla.

Kiinteistökehittämisen osaamiskeskus on tulevaisuuteen orientoitunut tutkimusyksikkö, joka tarkastelee tutkimustoiminnassaan globaaleja muutostrendejä ja niiden vaikutuksia kiinteistö- ja rakennusalaan. Osaamiskeskus kehittää uusia tulevaisuuden tarpeisiin vastaavia arvonluonnin malleja ja tutkii toimialan muutoksen dynamiikkaa alan institutionaalisessa toimintaympäristössä. Uudet innovaatiot, innovaatioiden diffuusio ja sosiotekniset muutokset kiinteistö- ja rakennusalan liiketoiminnassa ovat osaamiskeskuksen keskeisiä tutkimuskohteita.

Kiinteistökehittämisen osaamiskeskus on  määritellyt kiinteistökehittämisen toimintana, jolla luodaan arvoa kiinteistöjen käyttäjille, omistajille ja ympäröivälle yhteiskunnalle kehittämällä maa-aluetta, kiinteistöä, rakennusta tai sen osaa, tiloja, teknologioita, palveluja tai käyttäjäportfoliota.

Osaamiskeskuksen menestys perustuu tieteellisen tutkimuksen ja käytännön liike-elämän kehittämisen onnistuneeseen yhdistämiseen. Pyrimme tekemään kaupunkeja, yrityksiä ja organisaatioita hyödyttävää korkeatasoista tutkimusta lähtien käytännön ongelmista. Tulosten käytännön hyödynnettävyys on myös tärkeää osaamiskeskukselle.

Tavoite

  1. Tutkimus
    1. Vahva kansainvälisesti verkostoitunut ja tunnustettu kiinteistö- ja rakennusalan tutkimusyksikkö.
    2. Arvostettu tutkimusyhteistyökumppani Suomessa sekä tiedeyhteisössä että yrityselämässä.
    3. Laajat monialaiset yhteistyöverkostot.
  2. Opetus
    1. Vetovoimainen opiskeluaihe opiskelijoille.
    2. Vahva kansainvälinen toimija opetuksessa.
  3. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
    1. Aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja.
    2. Kiinteistö- ja rakennusalan kehityksen aktiivinen edistäjä.

Vaikuttavuus

KCRED:n vaikuttavuus näkyy alan opetuksen ja tutkimuksen suuntaamisessa sekä tiiviissä yhteistyössä alan toimijoiden kanssa. Näin muodostuu laaja toimijaverkosto, jonka päätöksillä ja toimilla on vaikutusta niin alaan kuin yhteiskuntaan. Korkeatasoinen tutkimus ja tieteelliset julkaisut ovat osa KCRED:n vaikuttavuutta.

Yhteiskehittämisalusta CoreLab

Kiinteistökehittämisen osaamiskeskuksen toiminnasta viestii Tampereen yliopiston avoin innovaatioalusta CoreLab.

Näkyvä viestintä ja järjestetyt tapahtumat, kuten seminaarit, webinaarit ja työpajat eri projekteista ovat tavoitteitamme vaikuttavalle toiminnalle.

Yhteistyökumppanit

KCRED tekee yhteistyötä laajasti eri kaupunkien, yritysten ja muiden alan toimijoiden kanssa. Haemme tutkimusrahoitusta aktiivisesti EU:lta, Business Finlandilta, säätiöiltä sekä yrityksiltä ja organisaatioilta. Uusien hankkeiden käynnistäminen luo aina mahdollisuuksia laajentaa yhteistyöverkostoa, ja esimerkiksi DigiCore -hanke toi toimintaan mukaan myös digiliiketoimintaan keskittyneitä toimijoita.

Lisäksi KCRED tekee yhteistyötä Tampereen yliopiston sisällä poikkialaisesti mm. arkkitehtuurin yksikön, tietojohtamisen ja talotekniikan kanssa. Arvostamme poikkitieteellistä yhteistyötä ja pyrimme rakentamaan yhteistyöverkostoja laajasti tavoitteidemme saavuttamiseksi.

Kiinteistökehittämisen osaamiskeskus Tampereen yliopiston sivuilla

KCRED Kesäpäivä 2023

On tärkeä muistaa jättää aikaa myös työtovereille. Näin pysymme perillä siitä, mitä toiset tutkivat ja miten voimme inspiroitua siitä. Rennossa ilmapiirissä on tilaa uusille ideoille.

Lue kesäpäivästämme tästä artikkelista.