Tutkimusryhmän tutkijoiden artikkeleita julkaistiin vuoden 2021 Ainedidaktisen tutkimussymposiumin julkaisussa Aineenopetus ja aiheenopetus. Ainedidaktisia tutkimuksia 20 (toim. Raili Hildén, Raili, Päivi Portaankorva-Koivisto ja Toni Mäkipää). https://helda.helsinki.fi/handle/10138/340235
Autenttiset kielenkäyttötilanteet nuorten kieltenopetuksessa, sivut 71-90.
Katja Kemppainen ja Kaisu Rättyä tarkastelevat autenttisuuden toteutumista vieraiden kielten opetuksessa ja arvioinnissa kirjallisuuskatsauksen ja typologisen analyysin keinoin. Autenttisiksi luonnehdittuja opetuskokeiluja käsittelevät artikkelit painottuvat Aasiaan ja englannin kieleen. Autenttisuus rajautuu leimallisesti opetukseen, kun taas opetuskokeilujen arviointi noudattelee perinteisiä uria. Autenttisuuden viitekehystä ei ollut sovellettu kokeiluissa johdonmukaisesti loppuun asti: sen perusajatus kärsi, kun tehtäväpohjaisten opetuskokeilujen oppimistulosten mittaamiseen sovellettiin analyyttisia arviointimenetelmiä. Tutkimuksen perusteella tehtäväpohjaisuutta voidaan suositella hyödynnettävän lukiokoulutuksen ainerajat ylittävillä opintojaksoilla. Autenttista arviointia koskevia tutkimusavauksia pidetään jatkossa perusteltuina ja tarpeellisina.
Kirjallisuusdidaktiikan mitä, miksi ja miten – Viisi näkökulmaa pohjoismaiseen kirjallisuuden opetukseen, sivut 31-48.
Kaisu Rättyä analysoi artikkelissaan pohjoismaisen kirjallisuusdidaktiikan ajankohtaisia määritelmiä, tavoitteita, sisältöjä ja menetelmiä teorialähtöisen sisällönanalyysin keinoin. Kirjallisuudenopetuksen sisältöinä painottuvat kohdeteoksissa historialliset ja aikalaistekstit käsitteiden tai kirjallisuusperiodien sijaan. Kirjallisuusdidaktiikka määrittyy kirjallisuuden opetusta ja oppimista sekä kirjallisen kompetenssin rakentumista tarkastelevaksi tiedonalaksi, jossa yhdistyvät opettajan a) kirjallisuustieteellinen ymmärrys ja sisältötieto, b) tieto kirjallisuuden opetus- ja arviointimenetelmistä, c) ymmärrys näiden menetelmien taustalla olevista teorioista, d) ymmärrys kirjallisuuden opetuskonteksteista suhteessa opetussuunnitelmiin ja e) käsitys oppilaiden kirjallisesta kompetenssista.