Mediakritiikin iltapäivässä 2025 puntaroidaan tekoälyä ja uutismediaa

Tekoälyllä tehty kuvituskuva, piirros, jossa mm. ihmisprofiileja, rattaita, mikrofoni ja lähetysantenni.
Kuva on tehty tekoälytyökalu Copilotilla.

Mihin tekoälyä käytetään uutismediassa ja miksi? Mihin kaikkeen sen toivotaan olevan avuksi tulevaisuudessa ja mihin ei milloinkaan? Millaisia medialukutaitoja tekoälyn aika meiltä vaatii? Aiheesta keskustellaan Mediakritiikin iltapäivässä pääkirjasto Metsossa Tampereella 12. helmikuuta 2025.

Uusimman Tiedebarometri-kyselyn mukaan suomalaiset suhtautuvat tekoälyyn muuten melko myönteisesti, mutta journalismiin sitä ei toivotettu tervetulleeksi. Tekoäly kuitenkin on jo läsnä journalismissa paitsi uutisaiheena myös uutistyön apuna. Miten, miksi ja millaisin odotuksin?

Kehityspäällikkö Kimmo Koski Aamulehdestä, journalistiikan työelämäprofessori Laura Saarikoski Tampereen yliopistosta, projektipäällikkö Susanna Ahonen Uutismedian liitosta sekä journalismin opiskelija Elina Janhunen ammattikorkeakoulu Haaga-Heliasta keskustelevat aiheesta Mediakritiikin iltapäivässä pääkirjasto Metsossa Tampereella keskiviikkona 12. helmikuuta kello 17.00–18.30.

Keskustelun vetäjinä ovat journalistiikan yliopistonlehtori Lauri Haapanen Jyväskylän yliopistosta ja journalismin opiskelija Laura Seppänen Haaga-Heliasta.

Mediakritiikin iltapäivä on kaikille avoin ja ilmainen Mediataitoviikon yleisötapahtuma. Sen tuottavat yhteistyössä Tutkimuskeskus Taru, Media- ja viestintätieteellinen seura Mevi ry ja Tampereen kaupunginkirjasto. Tänä vuonna mukana on myös Haaga-Helian journalismikoulutus.

Lisätietoja:
Satu Seppä, projektipäällikkö
Taru – Tampereen yliopiston viestintätieteiden tutkimuskeskus
satu.seppa@tuni.fi
040 190 4131