Koulutukset

Järjestämme aineistonhallinnan koulutuksia korkeakouluyhteisön jäsenille aina opiskelijoista opettajiin ja tutkijoihin. Pääpainopiste koulutuksissamme on aineistonhallinnan perusteissa, kuten aineistojen kuvailussa, tietosuoja-asioissa, tallennusratkaisuissa ja datan avaamisessa. Koulutuksen sisältöä voidaan tarvittaessa räätälöidä esimerkiksi tutkimusryhmän tai vaikkapa graduseminaarin tarpeiden mukaan. Ota meihin yhteyttä, niin katsotaan mitä voisimme tarjota teille!

 

Datatuen koulutukset löytyvät Vastuullisen ja avoimen tieteen koulutukset -oppaasta. Samasta paikasta löydät myös tarkemmat kuvaukset koulutusten sisällöistä, ajankohdat ja ilmoittautumislinkit. Oppaaseen olemme koonneet myös malliesimerkkejä räätälöitävistä koulutuksista.

Kuka voi osallistua koulutukseen?

  • Tutkijat, opettajat, jatko-opiskelijat, opiskelijat, ja kaikki muut, joita kiinnostaa aineistonhallinta, ovat lämpimästi tervetulleita.

Kuka koulutuksia järjestää?

Koulutuksen järjestää kirjaston aineistonhallinnan asiantuntijat. Työpajoihin voi tulla myös vierailevia asiantuntijoita esimerkiksi Tietohallinnosta, Tietosuojatiimistä tai Tietoarkistosta.

Mitä emme tee?

Emme käsittele datayksikkötason yksityiskohtia, analyysi- tai tutkimusmenetelmiä. Emme myöskään kouluta Pythonia, R:ää tai analyysityökalujen käyttöä.

Mistä löydän esityskalvot tai tallenteet?

Esityskalvot ja mahdolliset videotallenteet päivitetään Vastuullisen ja avoimen tieteen koulutukset -oppaan sivuille pian työpajan jälkeen.