Datapalvelu

Tarjoamme yhden luukun periaatteella palveluita ja työvälineitä tutkimusdatan hallintaan Tampereen korkeakouluyhteisön henkilökunnalle ja opiskelijoille. Ota meihin yhteyttä researchdata@tuni.fi

Mitä me teemme?

  • Järjestämme aineistonhallinnan koulutuksia, joissa käsittelemme tietosuojaa, aineistojen kuvailua, tallennusratkaisuja, tietoturvaa, datan jakamista ja avaamista, sekä muita aineistonhallinnan teemoja. Koulutusten sisältöjä voidaan myös räätälöidä vastaamaan sinun tarpeitasi. Ota meihin yhteyttä, niin järjestetään työpaja vaikka tutkimusryhmällesi.
  • Ylläpidämme korkeakouluyhteisön aineistonhallinnan opasta, josta löydät perusohjeet aineistonhallintaan sekä linkit muille ohjesivuille.
  • Tuemme aineistonhallinnan suunnittelua kommentoimalla aineistonhallintasuunnitelmia antamalla vinkkejä hyvistä aineistonhallinnan käytännöistä. Voit olla meihin yhteydessä myös tehdessäsi tietosuojailmoitusta tai henkilötietojen käsittelyyn liittyvää riskienarviointia.
  • Tutkimushankkeille tarjoamme lisäksi datamanageripalvelua. Datamanageri on datanhallinnan ammattilainen, jonka tehtävät tutkimushankkeessa räätälöidään aina kunkin hankkeen tarpeiden mukaan.  Datamanageri voi muun muassa vastata datanhallinnan suunnittelusta, riskienhallinnasta, aineistonhallintasuunnitelman (DMP) laatimisesta, tietosuojadokumentaation laatimisesta tai esimerkiksi työstää dataa analyysejä varten. Datamanageri työskentelee projektitiimin jäsenenä ja osa palkasta katetaan projektin budjetista kohdennettujen tuntien mukaisesti. Ota meihin yhteyttä, niin keskustellaan teidän tarpeistanne.

Datapalvelun kautta yhteisömme jäsenet tavoittavat kirjaston datatuen ja datamanagerit, tutkimuksen IT:n, tutkimuspalveluiden, tietoturvan, tietosuojan, asianhallinnan asiantuntijat sekä Tietoarkiston ja muut tarvittavat resurssit. Koskeepa asiasi esimerkiksi aineistonhallinnan suunnittelua, aineistojen tallentamista, suojaamista, jakamista tai käyttöoikeuksista sopimista, saat apua osoitteesta researchdata@tuni.fi.

Uutiset ja tapahtumat