Datapalvelu

Tarjoamme yhden luukun periaatteella palveluita ja työvälineitä tutkimusdatan hallintaan Tampereen korkeakouluyhteisön henkilökunnalle ja opiskelijoille. Ota meihin yhteyttä researchdata@tuni.fi

Mitä me teemme?

Tarjoamme yhden luukun periaatteella palveluita ja työvälineitä tutkimusdatan hallintaan.

  • Järjestämme aineistonhallinnan koulutuksia, joissa käsittelemme tietosuojaa, aineistojen kuvailua, tallennusratkaisuja, tietoturvaa, datan jakamista ja avaamista, sekä muita aineistonhallinnan teemoja. Koulutusten sisältöjä voidaan myös räätälöidä vastaamaan sinun tarpeitasi. Ota meihin yhteyttä, niin järjestetetään työpaja vaikka tutkimusryhmällesi.
  • Ylläpidämme aineistonhallinnan opasta ja muita ohjeita aineistonhallinnan suunnittelun, tallentamisen ja suojaamisen tueksi.
  • Tuemme aineistonhallinnan suunnittelua kommentoimalla aineistonhallintasuunnitelmia antamalla vinkkejä hyvistä aineistonhallinnan käytännöistä. Voit olla meihin yhteydessä myös tehdessäsi tietosuojailmoitusta tai henkilötietojen käsittelyyn liittyvää riskienarviointia.

Datapalvelun kautta yhteisömme jäsenet tavoittavat kirjaston datatuen, tutkimuksen IT:n, tutkimuspalveluiden, tietoturvan, tietosuojan, lakipalveluiden, asianhallinnan asiantuntijat sekä Tietoarkiston ja muut tarvittavat resurssit. Koskeepa asiasi esimerkiksi aineistonhallinnan suunnittelua, aineistojen tallentamista, suojaamista, jakamista tai käyttöoikeuksista sopimista, saat apua osoitteesta researchdata@tuni.fi.