EduLit Euroopan digi- ja medialukutaidon konferenssissa

Reijo Kupiainen puhuu Media Literacy Matters -konferenssissa

Reijo Kupiainen piti puheenvuoron Euroopan digi- ja medialukutaidon konferenssissa Brysselissä. Konferenssi keräsi 400 medialukutaidon asiantuntijaa ympäri maailman.

Tutkijamme Reijo Kupiainen piti kutsutun puheenvuoron Euroopan digi- ja medialukutaidon konferenssissa Media Literacy Matters Brysselissä 29.2.2024 otsikolla On the challenges of measuring media literacy and studying the impact of interventions.

Belgian EU-puheenjohtajuuskauden konferenssi keräsi noin 400 medialukutaidon kehittämiseen keskittyvää asiantuntijaa ympäri maailman. Pääpuhujina olivat mm. Krisztina Stump (Head of Unit, Media Convergence and Social Media, European Commission), Renee Hobbs (Media Education Lab, University of Rhode Island  – USA) ja Bert Pieters (Mediawijs / EDMO BELUX – Belgium) ja Sonia Livingstone (London School of Economics and Political Science – UK).

Euroopassa tehdään paljon erinomaista työtä kansalaisten medialukutaidon vahvistamiseksi ja pääpaino näyttää olevan yhä mis- ja disinformaation torjumisessa, mutta keskusteluun on tullut yhä vakavampia sävyjä kognitiivisesta turvallisuudesta ja resilienssistä. Myös generatiivinen tekoäly puhuttaa entistä enemmän.

Eurooppalainen medialukutaitoon keskittyvä konferenssi on erinomainen näköalapaikka aiheesta käytävään keskusteluun ja verkostoitumiseen. Konferenssi kokoaa yhteen tutkijoita, eri organisaatioiden ja toimijoiden edustajia (mm. EDMO ja Suomesta KAVI, Mediakasvatusseura ja Faktabaari), poliittisia päättäjiä, journalisteja ja muita medialukutaidon parissa toimivia.

Lisää konferenssista tästä.