Mitä pääainetta opiskelit?
Opiskelin Yhdyskuntien ympäristötekniikkaa
Vastasiko opintojen sisältö työelämän tarpeita?
Mielestäni työelämä on jatkuvaa oppimista, jolle DI-opinnoilla luodaan hyvä pohja, sellainen jolla työelämässä pärjää. Mitä lähemmäksi oma valmistuminen on tullut, sitä enemmän on tuntunut, että lisääkin voisi oppia. Se on kuitenkin mielestäni vain hyvä asia.
Mitä olisi pitänyt opiskella/opettaa enemmän?
Mielestäni Maa- ja Pohjarakenteiden yksikössä (nykyinen Tutkimuskeskus Terra) on tällä hetkellä kursseja hyvin monipuolisesti koko alalta. Ehkäpä alan suunnitteluohjelmistoja ja esim. mallintamista olisi voinut olla enemmänkin.
Oliko jotain mitä pidit opintojen aikana tarpeettomana, mutta joka sitten osoittautuikin tarpeelliseksi?
Monikin asia. Olen havainnut, että usein nämä tilanteet syntyvät työelämässä hyvinkin yllättävissä paikoissa. Siksi onkin mielestäni hienoa, että DI-opinnot TTY:ssä ovat niin monialaiset.
Mikä yksittäinen asia opinnoistasi jäi erityisesti mieleen?
Erityisesti mieleen ovat jääneet asiantuntevat vierailijaluennoitsijat ja mielenkiintoiset ekskursiot rakennusgeologian kursseilla.
Oliko joku asia, jonka opit ’huomaamattasi’, eli siten, että et varsinaisesti tiedostanut kyseistä asiaa tai valmiutta opiskelevasi?
Varmaankin sellainen kyky ymmärtää monien eri alojen asiantuntijoita, missä on selvästi eduksi DI-opintojen monipuolisuus. Myös tieteellisen tiedonhaun menetelmien ja lähdekriittisyyden kehittyminen on varmaan tapahtunut melkein kuin vahingossa.
Onko opiskeluaikana syntyneistä verkostoista ollut myöhemmin hyötyä?
Ala on loppujenlopuksi aika pieni, joten kaikki tuntevat toisensa. Opiskeluaikoina luodut verkostot ovat läsnä työelämässäkin.
Millaisissa harjoittelupaikoissa olit opiskeluaikanasi – mitä hyötyä harjoittelusta oli opintojen kannalta?
Olin opiskeluaikana harjoittelussa Maa- ja pohjarakenteiden yksikössä sekä myöhemmin kalliorakennusalan suunnittelutoimistossa. Suurin hyöty harjoittelusta on ehdottomasti oman opiskelumotivaation lisääntyminen, kun pääsee näkemään miten opittuja asioita sovelletaan käytännössä. Omalla kohdalla on tapahtunut varmaankin myös projektin- ja ajanhallintakyvyn kehittymistä.
Olitko opiskelijavaihdossa – mitä hyötyä/etua/mahdollisuuksia vaihdossa olemisesta jäi ”käteen”?
Olin opiskelijavaihdossa kolmantena opiskeluvuotenani Islannissa, jossa opiskelin lukuvuoden verran geologiaa. Oikeastaan kaikki mitä siitä eteenpäin olen tehnyt, on jollain tavalla liittynyt vaihdossa oppimiini asioihin. Omalta osaltani voin sanoa, että vaihtovuosi avasi paljon ovia ja opiskelumahdollisuuksia.
Osallistuitko aktiivisesti teekkaritoimintaan – mitä etua/mahdollisuuksia/hyötyä koit saavasi?
Olen osallistunut ammattiainekerho Seulan toimintaan käymällä kerhon kokouksissa ja ekskursioilla. Niissä luodaan tärkeitä kontakteja työnantajiin ja samalla päästään usein tutustumaan mielenkiintoisiin rakennuskohteisiin.
Ovatko työelämän tarjoamat haasteet vastanneet odotuksiasi?
Mielestäni työelämässä saamani tehtävät ovat olleet hyvinkin erilaisia ja tarpeeksi haastavia.
Terveisesi nykyisille raksateekkareille tai sellaiseksi aikoville
Etsikää rohkeasti oma kiinnostuksen kohteenne ja opiskelkaa ahkerasti unohtamatta kuitenkaan opiskelukaverien merkitystä. Opiskeluaika on vain kerran elämässä ja siitä jäävät muistot on ihan yhtä tärkeitä kuin ne opitut asiatkin.