Tekniikan edistämissäätiön Vuoden opettaja -palkinto Minna Leppäselle

Minna Leppänen

Tekniikan edistämissäätiö myöntää vuosittain 10 000 euron suuruisen Vuoden opettaja -palkinnon. Palkinto myönnetään opiskelijoiden eli tekniikan alan kiltojen ja ainejärjestöjen tekemien ehdotusten perusteella. Tänä vuonna Tampereen rakentajakillan perustelut vakuuttivat valitsijat ja useiden ehdokkaiden joukosta palkinnon saajaksi valittiin yliopisto-opettaja Minna Leppänen Tutkimuskeskus Terrasta.

Tekniikan edistämissäätiö tukee tekniikan alan opetusta ja tutkimusta myöntämällä  apurahoja tekniikan alan tutkimukseen erityisesti tohtoriopiskelijoille ja palkitsemalla ansioituneita opettajia, tutkijoita ja tekniikan alan uudistajia. Vuosittain jaettava Hyvä opettaja -palkinto on opiskelijoiden valinnan perusteella jaettava kunnianosoitus opettajalle, joka inspiroi ja innostaa opiskelijoita eteenpäin tekniikan alalla.

Tämänvuotinen palkinnonsaaja Minna Leppänen on innokas opetuksen kehittäjä ja etenkin moodlen ominaisuuksien hyödyntäjä. Opetusmenetelmien valinnassa on taustalla oppimiskäsitys, jonka mukaan parhaiten tieto menee perille, kun sitä pääse itse jollakin tavalla käyttämään:

Tehokkaita tapoja omaksua asioita on soveltaa sitä jossakin, mielellään todellisiin työelämän töihin pohjautuvassa tehtävässä tai opettaa sitä muille”, kertoo Minna.

Aktiivinen tekeminen ja opiskelijan toimijuus ovatkin keskeisiä ajatuksia, kun Terran toteuttamien opintojaksojen osasuorituksia suunnitellaan. Toisaalta opiskelijaryhmien koko ja käytettävissä olevat henkilö- ja tilaresurssit asettavat reunaehtoja, joiden puitteissa on pärjättävä.

Lue lisää:

TES jakoi kaksi Vuoden nuori tutkija -palkintoa ja Vuoden opettajan -tunnustuksen – TES – Tekniikan Edistämissäätiö (tekniikanedistamissaatio.fi)

Rakennustekniikan opettaja Minna Leppänen palkittiin – Ihmiset – Aamulehti

Minna Leppänen

  • yliopisto-opettaja
  • maa- ja pohjarakenteet, Tutkimuskeskus Terra
  • Rakennetun ympäristön tiedekunta
  • Tampereen yliopisto
  • +358401981733
  • minna.leppanen@tuni.fi
Lisätietoja