Terran neuvottelukunta järjestäytyi

Terran vastaperustettu neuvottelukunta aloitti työskentelynsä perehtymällä Terran nykyiseen toimintaan ja strategiaan kirjattuihin kehittämissuunnitelmiin. Neuvottelukunnassa on edustettuna monipuolisesti infra-alan toimijoita.

Terran tutkimusryhmien vetäjät perehdyttivät neuvottelukunnan jäseniä tutkimuslaboratorio GeoLan laitteistoihin.
Terran tutkimusryhmien vetäjät perehdyttämässä neuvottelukunnan jäseniä tutkimuslaboratorio GeoLaan.

Vastikään yhden vuoden ikään ehtinyt tutkimuskeskus Terra on jo ehtinyt ottamaan joukon toimintansa kehittämiseen liittyviä askeleita. Yhden merkittävästi isomman harppauksen aika koitti tiistaina 22.6.2021, kun vastaperustettu Terran neuvottelukunta järjestäytyi ja kokoontui ensimmäiseen kokoukseensa. Ensimmäiselle yhteiselle kokoontumiselle luonteenomaisesti kokouksen asialista ja käydyt keskustelut painottuivat Terran nykyiseen toimintaan sekä toimenpiteisiin, joita on kirjattu Terran vuodenvaihteessa päivitettyyn strategiaan.

Monipuolisesti Terran toiminta-alueeseen liittyviä keskeisiä toimijatahoja edustavan neuvottelukunnan kokoonpano on seuraava:

  • Dekaani Antti Lönnqvist, TAU/BEN (neuvottelukunnan puheenjohtaja)
  • Johtaja Helena Soimakallio, SKOL ry (neuvottelukunnan varapuheenjohtaja)
  • Suunnittelujohtaja Ruut Rissanen, Pirkanmaan liitto
  • Tekninen johtaja Mikko Leppänen, Ramboll Finland Oy
  • Johtaja Ari-Pekka Manninen, Väylävirasto
  • Toimitusjohtaja Timo Kohtamäki, Suomi-rata Oy (syksystä 2021 alkaen)
  • Toimitusjohtaja Timo Saarenketo, Roadscanners Oy

”Neuvottelukunnassa edustettuna oleva erittäin laaja ja monipuolinen kokemus ja näkemys tarjoavat Terralle verrattoman sparraajan tulevaa toiminnan kehittämistä koskeviin pohdintoihin. Ensimmäisen kokouksen innostunut ilmapiiri ja ajatuksia avartaneet keskustelut ylittivät heti omat ennakko-odotukseni mennen tullen”, kuvailee tunnelmiaan Terran vetäjänä toimiva professori Pauli Kolisoja.

Neuvottelukunnan jäsen Mikko Leppänen listaa seuraavia syitä Terran neuvottelukunnan käynnistymisen ajankohtaisuudelle:

  • Infran hankenäkymät ovat tällä hetkellä varsin positiiviset ja alalla on kova pula uusista osaajista. Terran rooli opiskelijoiden kouluttamisessa infra-alalle on varsin keskeinen; tarjolla on mielenkiintoisia opintokokonaisuuksia ja tiivistä yhteistyötä alan yritysten ja sidosryhmien kanssa.
  • Infraomaisuuden koko elinkaarenaikaisessa hallinnassa korostuu vahva tutkimusosaaminen, jossa Terralla on pitkät perinteet. Tämä yhdistettynä digitalisaatioon ja kestävän kehityksen periaatteisiin mahdollistaa maailmanluokan osaamisen niin valtakunnallisesti kuin myös kansainvälisille markkinoille.
  • Kiinteistö- ja rakennusala etenee kohti entistä monialaisempia ja vaativampia hankekokonaisuuksia. Terra osana Tampereen yliopiston laaja-alaista tutkimus- ja kehitystoimintaa tarjoaa erinomaiset puitteet uusimman osaamisen ja tiedon saamiseksi käytännön projekteihin.

Neuvottelukunnan jäsenenä olen todella innoissani ja motivoitunut viemään näitä koko alan kannalta tärkeitä aihepiirejä eteenpäin yhdessä terralaisten ja muiden sidosryhmien kanssa”, kiteyttää Mikko Leppänen.