LAPLAS -tutkimusryhmä
Lapset, nuoret ja lastensuojelu -ryhmän tutkimusta luonnehtii instituutiolähtöisyys ja ilmiölähtöisyys, jotka leikkaavat toisiaan. Yhtäältä tutkitaan lastensuojelua yhteiskunnallisena instituutiona, asiantuntijatyönä ja elettyinä kokemuksina. Ilmiölähtöisyys puolestaan kohdistuu sosiaalityötä haastavien perhe- ja läheissuhteiden muutosten, siirtymien, haavoittavuuksien ja näiden yhteiskunnallisen sääntelyn tutkimukseen.
MARGI-tutkimusryhmä
Tutkimus kohdistuu institutionaalisiin käytäntöihin ja vuorovaikutukseen aikuisasiakkaiden hyvinvointipalvelujen marginaaleissa. Tarkastelussa ovat aikuisten parissa tehtävän sosiaalityön, mielenterveys- ja päihdetyön sekä asunnottomuustyön arjen kohtaamiset ja tekemisen tavat sekä näihin liittyen yhteiskunnallisen eriarvoisuuden, kasautuvan huono-osaisuuden ja köyhyyden kysymykset.
TreAdd-tutkimusryhmä
Tutkimusryhmän (TreAdd; Research Group on Treatment and Addiction) tutkimuksen fokuksessa ovat erilaiset riippuvuudet, niiden hoito ja hoidon vaikuttavuus. Näkökulma rajautuu vaihdellen joko riippuvuusongelmaiseen asiakkaaseen, ammattilaiseen, hoidon prosessiin tai näiden erilaisiin yhdistelmiin.
SARJIS-tutkimusryhmä
Tutkimusryhmä etsii keinoja kehittää oikeudellisia asiakirjoja saavutettavampaan suuntaan ja selvittää, voiko asiakirjojen visualisoinnilla edistää tiedon saavutettavuutta. Yksi mahdollisuus visualisoida asiakirjoja on kääntää ne sarjakuvaksi, kuvaa ja sanallista tekstiä yhdistävään muotoon.
SosPeda-tutkimusryhmä
Sosiaalityön koulutuksen ja pedagogisen tutkimuksen ryhmä keskittyy yliopistollisen koulutuksen ja siinä käytettävien menetelmien, verkko-opetuksen ja opetuksen arvioinnin tutkimiseen ja kehittämiseen. Keskeisellä sijalla ovat opetuksen vaikuttavuuden ja kehittämisen kysymykset sosiaalityössä ja yliopisto-opetuksessa sekä pedagogisten lähtökohtien kriittinen reflektio.
HYPO-tutkimusryhmä
Monitieteinen Hyvinvoinnintutkimus Porissa -tutkimusryhmä (HYPO) tutkii yhteiskunnan muutoksen ja hyvinvoinnin välistä suhdetta sosiaalipoliittisista, sosiologisista ja sosiaalityön näkökulmista seuraavilla toisiinsa limittyvillä ulottuvuuksilla: hyvinvoinnin rakenteet, eletty ja koettu hyvinvointi, hyvinvointi käsitteenä. Ryhmän tutkimukset kohdistuvat erityisesti siihen, millaisia ovat hyvinvoinnin lähteet ja hyvinvointia tuottavat mekanismit paikallisesti haastavissa olosuhteissa.