MUUTOS JA SEN JOHTAMINEN -koulutus

Muutos ja sen johtaminen koulutus on suunniteltu ja toteutetaan Tampereen yliopiston (TAU) yhteiskuntatieteiden tiedekunnan (SOC) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen yhteistyönä.

Koulutus on myös osa Tampereen yliopiston monitieteellistä tutkimusohjelmaa SWS, (Sustainable welfare systems, Kestävät hyvinvointijärjestelmät). SWS-tutkimusohjelman tavoitteena on muun muassa yliopiston ulkopuolisten kumppanuuksien syntyminen ja sitä kautta vahvistaa SWS-tutkimusta ja vaikuttaa merkittävällä tavalla hyvinvointijärjestelmiin. Tämä yhdessä toteutettu koulutus on yksi keino tavoitteiden saavuttamiseen.

Vuoden 2021 alun koulutuksessa toteutetaan kaksiosainen koulutusmoduuli, joka järjestetään osana Innokylän Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman Verutum oy:n vetämää valmennusohjelmaa. Osallistujina ovat johtajat, jotka toimeenpanevat uudistusta käytännössä hyvinvointialueilla. Tavoitteena on luoda valmiuksia ja kyvykkyyttä ketterään reagointiin muutoksen johtamisessa.

Muutosjohtamisen moduuli rakentuu kahdesta osasta:

  1. MUUTOS JA SEN JOHTAMINEN
    – MITÄ TOIMINTATAPOJEN MUUTTAMINEN VAATII? 18.1.21
  2. ORGANISAATIO MUUTOKSEN KESKELLÄ
    – MITEN TIEDOLLA JOHTAMINEN AUTTAA MUUTOKSEN LÄPIVIENNISSÄ?  3.2021

Muutosjohtamisen teeman käsittelyssä lähdetään liikkeelle isosta kuvasta pohtien tulevaisuuden skenaarioiden avulla, millainen huomisen yhteiskunta meitä odottaa. Koulutuksessa edetään vaiheittain kohti konkretiaa, SOTE-muutosjohtamisen arkea mm. tarkastelemalla johtamisen muutosta, henkilöstön ja palveluiden järjestämisen toimintatapojen muutosta ja tiedolla johtamisen merkitystä.

Vallitsevan pandemiatilanteen takia koulutus toteutetaan webinaarien (Zoom) ja verkko-opiskelun (Moodle) hybrideinä. Tammikuun koulutuspäivän ohjelma on valmiina ja se sekä taustakirjallisuus oheisena.