Valitut hakemukset edustavat eri osa-alueita ja teemoja: perusterveydenhuoltoa, sosiaalipalveluja ja erikoissairaanhoitoa, ikääntyneiden asiat, tekoäly, tiedolla johtaminen, palvelujärjestelmä, sairauksien ennaltaehkäisy. Yhteistyökumppaneina hakemuksissa on vaihdellen mm. Tampereen yliopisto, TAMK, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue, Kanta-Hämeen hyvinvointialue ja muita alueita sekä tutkimuslaitoksia. Useimmissa on sekä tutkimuksellinen että kehittämisen puoli mukana.
Pirha rohkaisee harkitsemaan myös jatkosta tippuneiden yhteistyöhankkeiden edistämistä. Kun sopiva hakukohde on tunnistettu, Pirhan projektitoimisto auttaa käytännön kysymyksissä kehittämishankkeiden kohdalla (projektitoimisto_tkio@pirha.fi). Yksityiskohtaisempia tutkimushankkeiden tukipalveluja tarjoavat pirhatutkimus@pirha.fi (erityisesti peruspalveluiden tutkimus) ja clinicaltrials@pirha.fi (erityisesti erikoissairaanhoidon tutkimus).
Lisätietoja voi halutessaan kysyä joko Pirhalta (kati.kristiansson@pirha.fi) tai Tampereen yliopiston sisältä TRANSFORM-tutkimusalustan kautta (ulriika.leponiemi@tuni.fi).
Aiemmat tiedot hausta ja sen etenemisestä:
Hyvinvointialueiden T&K-toiminnan ja -yhteistyön vahvistamisen haun tavoitteena on vahvistaa sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyöalueiden ja alueiden muiden tutkimustoimijoiden välistä yhteistyötä. Rahoituksen tavoitteena on edistää hyvinvointialueiden T&K-toimintaa ja vahvistaa sitä koskevaa yhteistyötä uudistetuissa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän rakenteissa.
Pirkanmaan hyvinvointialue kerää nyt ideoita. Jos olet kiinnostunut rahoituksen hakemisesta, täytä oheiseen ideapaperiin lisätietoja hankeaihiostasi ja toimita ideapaperi tutkimus- ja kehitysjohtaja Kati Kristianssonille viimeistään
Seuraavista linkeistä löydät sekä hakuilmoituksen, hakudokumenttien pohjat sekä sekä Kristianssonille lähetettävän ideapaperi-pohjan.
Hakuilmoitus Suomen Akatemian sivuilta
Ideapaperi_ Hyvinvointialueiden T&K -toiminnan ja yhteistyön vahvistaminen
Ideapapereilla tullee varmastikin olemaan erilaisia valmiusasteita, mutta täytyy toki varmistaa, että aikaa on riittävästi hyvän akatemian formaatissa olevan menestymiskelpoisen hakemuksen aikaansaamiseksi. Kuitenkin:
- Jos ei ole vielä tarkkaa tietoa toisesta osallistuvasta hyvinvointialueesta, voi kohtaan laittaa alustavan ajatuksen.
- Ideapaperivaiheessa ei tarvitse olla Pirhan yhteyshenkilö varmaksi sovittuna, mutta joku ehdotus olisi hyvä olla. Siten saataisiin heti parempi kuva siitä mihin kohtaan Pirhassa hanke kiinnittyisi.
Ideat tulee ankkuroida vahvasti Pirhaan ja kytköksen osoittaminen Korkeakoulujen ja hyvinvointialueen yhteistyöohjelmaan on varmasti myös hyödyksi. Yhteistyöohjelma löytyy verkosta Pirkanmaan hyvinvointialueen ja Tampereen korkeakouluyhteisön TKIO-yhteistyötä ohjaava ja tukeva yhteistyöohjelma on valmistunut | TRANSFORM-tutkimusalusta | Tampereen korkeakouluyhteisö
6.3. klo 16.00–17.00 järjestetään TAU-PIRHA-tapaaminen: Suomen akatemian rahoitushaut hyvinvointialueille – onlinetilaisuus aiheesta kiinnostuneille.
Tilaisuuden esitysmateriaalit löytyvät täältä.
Muistiinpanot tilaisuudesta voi ladata itselleen täältä.
Mikäli herää kysymyksiä hakuun liittyen, olkaa toki ulriika.leponiemi@tuni.fi yhteydessä!
Kommentit