Yhteistyötutkimuksessa nousi esiin, että koronatilanteeseen liittyvät työn ja perhe-elämän yhteensovittamisen ongelmat olivat yhteydessä uupumusasteiseen väsymykseen suomalaisilla opettajilla sekä norjalaisilla asiantuntija- ja tietotyöntekijöillä ja sote-alan ammattilaisilla. Myös pelko tartunnasta kuormitti työntekijöitä: huoli koronatartunnan saamisesta työssä oli yhteydessä uupumusasteiseen väsymykseen suomalaisilla opettajilla ja norjalaisilla sote-alan työntekijöillä.
Teknologian käytön lisääntyminen pandemia-aikana näkyi myös mielenkiintoisella tavalla tuloksissa: sekä suomalaisilla opettajilla että norjalaisilla sote-ammattilaisilla myönteinen asenne teknologisiin ratkaisuihin oli yhteydessä työn imun kokemukseen. Tutkimuksen tulokset myös nostavat esiin organisationaalisen tuen, kuten selkeän viestinnän ja terveysturvallisuudesta huolehtimisen, merkityksen henkilöstön hyvinvoinnin tukemisessa korona-aikana: organisaation tarjoama tuki oli yhteydessä työn imuun niin suomalaisilla opettajilla kuin molempien maiden sote-ammattilaisilla. Lisäksi opettajien osalta organisaatiolta saatu tuki oli yhteydessä vähäisempään uupumusasteiseen väsymykseen.
Tutkimuksen tulokset on julkaistu Challenges-lehden erikoisnumerossa Challenges in Work and Employment during the COVID-19 Pandemic. Voit lukea artikkelin kokonaisuudessaan Challenges-lehden verkkosivuilla: