Meistä

PERLA

Tampereen yliopiston lapsuuden, nuoruuden ja perheen tutkimuskeskus PERLA on vuonna 2014 perustettu monitieteinen tutkimuskeskittymä, joka rakentaa siltoja ja yhteistyötä alan tutkimuksen, opetuksen ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen välille.

Perla kokoaa yhteen laajan verkoston Tampereen korkeakouluyhteisön tutkijoita, opettajia ja asiantuntijoita, ks. tästä asiantuntijat.

PERLAn toiminta koostuu tutkija- ja asiantuntijaverkoston ylläpitämisestä, tutkimushankkeiden ideoinnista ja toteutuksesta, opetuksen organisoimisesta sekä avoimen seminaaritoiminnan toteuttamisesta. Tämän lisäksi PERLA tiedottaa ja luo aktiivisesti suhteita muihin alan toimijoihin. Toimintansa kautta PERLA edistää monitieteistä tutkimusta, luo uusia vuorovaikutus- ja yhteistyösuhteita ja vahvistaa lapsista, nuorista ja perheistä käytyä keskustelua.

Korkeatasoisella ja monitieteisellä tutkimuksella, tutkimukseen perustuvalla opetuksella sekä yhteiskunnallisella aktiivisuudella PERLA toteuttaa osaltaan Tampereen yliopiston strategiaa. PERLAn toimintaa koordinoi monitieteinen Tampereen yliopiston opetus- ja tutkimushenkilöstöstä koostuva johtoryhmä. Suuntaviivat PERLAn toiminnalle asettaa johtoryhmän laatima strategia. 

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

PERLAn logon on suunnitellut kuvittaja Sari Airola.