Perlan tutkimusstrategia 2024-2026

TAMPEREEN YLIOPISTON LAPSUUDEN, NUORUUDEN JA PERHEEN TUTKIMUSKESKUS PERLAN STRATEGIA 2024–2026 

 

PERLA on vuonna 2014 perustettu Tampereen korkeakouluyhteisön  monitieteinen ja –alainen tutkimuskeskus.  PERLA kokoaa yhteen, edistää ja vahvistaa Tampereen korkeakouluyhteisössä tehtävää lapsuuden, nuoruuden ja perheen teemoihin kytkeytyvää tutkimusta ja opetusta.  PERLA osallistuu aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun  verkosto- ja vuorovaikutustoiminnallaan. PERLA edistää tutkimusperustaista päätöksentekoa ja integroi uusinta tutkimustietoa lapsuuden, nuoruuden ja perheen teemojen koulutukseen.  Korkeatasoisella tutkimuksella, tutkimukseen perustuvalla opetuksella sekä yhteiskunnallisella aktiivisuudella PERLA toteuttaa osaltaan Tampereen korkeakouluyhteisön koulutus-  ja tutkimusstrategisia tavoitteita.

PERLAlla on määräaikainen johtaja ja sen toimintaa koordinoi monitieteinen Tampereen korkeakouluyhteisön opetus- ja tutkimushenkilöstöstä koostuva johtoryhmä. Johtoryhmässä ovat edustettuina Tampereen korkeakouluyhteisön tiedekunnat ja TAMK.

PERLAn tavoitteet 2024–2026

PERLAn  lähivuosien  tavoitteena on vahvistaa sen asemaa tunnettuna ja merkittävänä toimijana lapsuuden, nuoruuden ja perheen tutkimuksen ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen kentällä.

PERLA vastaa osaltaan myös Tampereen korkeakouluyhteisön koulutus- ja tutkimusstrategian linjauksiin ja haasteisiin.

PERLA edistää monitieteistä tutkimusta ja siihen liittyvää koulutusta, sekä tutkimuksellaan osallistuu yhteiskunnallisten ongelmien tunnistamiseen ja ratkaisemiseen sekä luo edellytyksiä tutkimusperustaiseen päätöksentekoon.

Lähitulevaisuuden tavoitteita ovat:

1.Vahvistetaan Tampereen korkeakouluyhteisön monitieteistä tutkimusta ja opetusta lapsuuden, nuoruuden ja perheen teemoissa.

2.Tuetaan uusien tutkimushankkeiden ideointia, tutkimusrahoituksen hakemista ja toteutusta suunnitelmallisella ja säännöllisellä toiminnalla.

3.Tuetaan tieteellistä julkaisemista ja kehitetään Perlan verkoston osaamista tieteellisessä julkaisemisessa.

4.Edistetään kansallista ja kansainvälistä tutkimus- ja opetusyhteistyötä lapsuuden, nuoruuden ja perheen teemoissa.

5.Kehitetään tutkimuksen ja opetuksen yhteyttä sekä tieteenalojen välistä vuoropuhelua ja yhteistyötä.

6.Osallistutaan ja otetaan tutkimusperustaisesti ja rohkeasti kantaa yhteiskunnalliseen keskusteluun

7.Rakennetaan ja edistetään yhteistyötä keskeisiin lasten, nuorten ja perheiden asioita käsitteleviin tutkijoihin, päättäjiin ja organisaatioihin.