Pirkanmaan hyvinvointialueen ja korkeakouluyhteisön TKIO-yhteistyön webinaari 9.4.2024

Tervetuloa Pirkanmaan hyvinvointialueen ja korkeakouluyhteisön TKIO-yhteistyön webinaariin 9.4.2024 klo 9–10.30

Osallistumislinkki tilaisuuteen tässä!

Tilaisuuden teemana on Pirkanmaan hyvinvointialueen ja korkeakouluyhteisön yhteistyöohjelmaan kirjattu ilmiölähtöinen yhteistyö. Ilmiölähtöisyydellä tarkoitetaan tapaa hahmottaa asioita osana laajempaa kokonaisuutta. Se haastaa pohtimaan asioita yhdessä monitieteisesti ja kutsuu keskustelemaan, millaisia mahdollisuuksia, haasteita ja ratkaisuvaihtoehtoja hyvinvoinnin kysymyksiin liittyy. Yhteisesti tunnistetut ajankohtaiset ilmiöt ovat palveluintegraatio, muutosjoustavuus ja kestävä kehitys.

Tilaisuuden puhujat:

Suvi Raitakari, Tenure track -professori, TAU: Sosiaali- ja terveyspalveluiden integraatiokeskustelun kriittistä jäsentämistä

On tärkeää hahmottaa, mistä kulloinkin puhumme kun puhumme integraatiosta: miksi integroimme, mitä integroimme, mihin sen kohdistamme, kuka sitä edellyttää ja mitä osaamista sen vaatii, – onko integraatio Pirhan ja korkeakoulun yhteinen tutkimus- vai/ja toiminnankohde?

Eeva-Liisa Viskari, johtava asiantuntija, TAU: Toimimmeko vastuullisesti, edistämmekö kestävyyttä?

Mitä edellytämme yhteistyökumppaneilta tai kuinka organisoimme omaa toimintaamme? Alustuksessa pohditaan tutkimus- ja kehittämistyötä, yhteistyötä ja kumppanuuksia sekä organisaatioiden omia toimintoja kestävyyden- ja vastuullisuuden näkökulmasta.

Arja Halkoaho, yliopettaja, TAMK: Osaaminen vahvistamassa monialaista muutosjoustavuutta

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten osaaminen on keskeinen tekijä, joka vahvistaa toimialan kykyä sopeutua monialaisiin muutoksiin. Monialainen osaaminen tarjoaa joustavuutta vastata erilaisiin haasteisiin ja mahdollistaa tehokkaamman yhteistyön eri alojen välillä. Osaamisen vahvistaminen on investointi, joka edistää resilienssiä ja kykyä innovoida muuttuvassa ympäristössä.

Ulriika Leponiemi, TRANSFORM tutkimusalustan verkostojohtaja, tutkijatohtori, TAU: Sosiaali- ja terveysalan innovaatioekosysteemit

Monimutkaistuva maailma edellyttää entistä monialaisempaa osaamisen yhdistämistä. Tutkimuksen, tiedon ja teknologian rooli palvelujen ja järjestelmien uudistamisessa korostuu. Tutkitun tiedon soveltamiseen ja erilaisten toimijoiden keskinäisriippuvuuksiin perustuvia yhteistyöverkostoja voidaan kutsua innovaatioekosysteemeiksi.

Pirkanmaan hyvinvointialueen kommenttipuheenvuorot:

Kati Kristiansson, Tutkimus- ja kehitysjohtaja

Katja Luojus, TKIO-palvelujohtaja

Tuukka Salkoaho, Integraatiojohtaja

 

Tilaisuutta ei tallenneta.

Yhteenveto webinaarista Ajankohtaiset-valikossa 9.4.2024

Lisätietoja: Ulriika Leponiemi ulriika.leponiemi@tuni.fi,  Hanna Uotila hanna.uotila@tuni.fi

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *