Pirkanmaan hyvinvointialueen ja Tampereen korkeakouluyhteisön TKIO-yhteistyö rakentuu – webinaarissa uppouduttiin ajankohtaisiin ilmiöihin

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu rakentavat Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa yhteistä toimintaa tutkimuksen, kehityksen, innovaatioiden ja osaamisen (TKIO) ympärille. Yhteistyöohjelman yhdeksi osaksi on kirjattu ilmiölähtöinen yhteistyö. Sosiaali- ja terveysalan ajankohtaiset ilmiöt olivat teemoina 9.4.2024 järjestetyssä webinaarissa.

Ilmiölähtöisyydellä tarkoitetaan tapaa hahmottaa asioita osana laajempaa kokonaisuutta. Se haastaa pohtimaan asioita yhdessä monitieteisesti ja kutsuu keskustelemaan hyvinvointiin liittyvistä mahdollisuuksista, haasteista ja ratkaisuvaihtoehdoista. Pirkanmaan hyvinvointialueen ja Tampereen korkeakouluyhteisön tunnistamat ajankohtaiset ilmiöt ovat innovaatioekosysteemit, palveluintegraatio, kestävä kehitys sekä muutosjoustavuus.

Tilaisuuden alusti Pirkanmaan hyvinvointialueen tutkimus- ja kehitysjohtaja Kati Kristiansson. Puhujina olivat Tampereen yliopiston tutkijatohtori ja TRANSFORM-tutkimusalustan verkostojohtaja Ulriika Leponiemi, tenure track -professori Suvi Raitakari, kestävyyden ja vastuullisuuden johtava asiantuntija Eeva-Liisa Viskari sekä Tampereen ammattikorkeakoulun yliopettaja Arja Halkoaho. Esityksiä kommentoimassa olivat Pirkanmaan hyvinvointialueen TKIO-palvelujohtaja Katja Luojus sekä integraatiojohtaja Tuukka Salkoaho.

Lue uutinen kokonaisuudessaan: täältä

Teksti: Emmi Suominen

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *