Kevään 2019 opetusta: Nuoret ja tulevaisuus -luentosarja sekä Nuorten ryhmät ja ryhmän ohjaus -harjoitukset

PERLA vinkkaa kahdesta nuoriin liittyvästä mielenkiintoisesta kurssista, jotka tarjolla keväällä 2019.


YKT6.6.3 Nuoret ja tulevaisuus -luentosarja (5 op) keväällä 2019

Nuoret ja tulevaisuus -luentosarjalla tarkastellaan nuoruuden ilmiöitä, nuorten asemaa ja toimintaa tulevaisuutta määrittävien kysymysten kautta (muun muassa ilmastonmuutos, digitalisoituminen, työelämän muutos). Luennoissa tartutaan muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Kuinka nuoruuden historian tunteminen auttaa ymmärtämään nykyhetkeä ja ennakoimaan tulevaisuutta? Millaista nuorten toimijuutta ilmastonmuutos ja digitalisaatio edellyttävät ja tuottavat? Miten hahmottuu nuorten osallisuus suhteessa koulutuksen, työelämän ja elämäntapojen muutokseen? Millaisia toiveita, pelkoja ja käsityksiä nuoret itse tulevaisuuteen liittävät?

Kurssi (YKT6.6.3) koostuu vierailijaluennoista, niihin liittyvistä keskusteluista sekä itsenäisestä kirjallisesta työskentelystä.

Luentosarjan toteuttavat yhteistyössä Nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen opintosuunta/SOC sekä ALL-YOUTH -tutkimushanke.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja: https://www10.uta.fi/opas/opetusohjelma/marjapuuro.htm?id=39664


YKT6.6.4 Nuorten ryhmät ja ryhmän ohjaus, harjoitukset (2 op) 8.1.-12.2.2019

Kiinnostaako sinua nuorten parissa toimiminen tai nuorten ryhmien ohjaaminen? Haluatko oppia sitä käytännönläheisesti ja luovasti? Osallistumalla Nuorten ryhmät ja ryhmänohjaus -kurssille pääset tutustumaan nuorten ryhmänohjauksen käytäntöihin yhteistyössä ALL-YOUTH-tutkimushankkeen tutkimuskumppaneiden kanssa (www.allyouthstn.fi). Pääset yhdessä opiskelijakollegoidesi kanssa suunnittelemaan ja toteuttamaan nuorten ryhmänohjausprosessin (esimerkiksi työpajan). Kurssi koostuu johdantoluennosta, keskeistä kirjallisuutta esittelevästä lukuseminaarista, tutkimuskumppaneiden esittäytymisseminaarista, ryhmänohjauksen suunnittelusta ja toteutuksesta sekä ohjausprosessin tulosten raportoimisesta.

Ilmoittautuminen Nettiopsussa auki nyt! Lisätietoja: https://www10.uta.fi/opas/opetusohjelma/marjapuuro.htm?id=39708

Halukkaat voivat lisäksi suorittaa opintojakson kirjallisuuden (3 op) harjoituskurssin jälkeen järjestettävässä luku- ja esseeseminaarissa.

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *