Verkkokurssi: YKT04.2 Perhe ja tunteet (5op)

Tarjolla mielenkiintonen Perhe ja tunteet verkkokurssi. Suosituksi osoittautunut kurssi järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2018 luentokurssina. Nyt vastaava kurssi on mahdollista suorittaa verkossa.

Kurssilla perehdytään tuoretta yhteiskunnallista tunteita, perheitä ja läheissuhteita käsittelevään tutkimustietoon. Perhe- ja läheissuhteiden on kuvattu muuttuneen nyky-yhteiskunnassa entistä enemmän yksilöiden omiin valintoihin ja mieltymyksiin pohjautuviksi samalla, kun yhteiskunnallisten rakenteiden on katsottu menettäneen merkitystään suhteiden ylläpitäjinä. Kurssilla perehdytään käsitteellisiin välineisiin, joiden avulla voidaan arvioida tunteiden rooleja, merkityksiä ja tehtäviä erilaisissa perhe- ja läheissuhteissa. Kurssilla tarkastellaan myös tunteita, perheitä ja läheissuhteita käsittelevää tutkimustietoa osana laajempia yhteiskuntatieteellisiä keskusteluja ja teorioita.

Verkkokurssilla luento-osuus toteutuu videotallenteina. Luennoitsijat ovat tunteita ja läheissuhteita tutkineita yhteiskuntatieteilijöitä eri yliopistoista. Luennoitsijat ovat kurssilla käytettävän Perhe ja tunteet -kirjan kirjoittajia. Lisätietoa kirjasta löydät muun muassa Aikalaisesta ja Ylen uutisista.

Kurssi on osa Tampereen yliopiston Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan Lapsuus, perhe ja elämänkulku -teemakokonaisuutta ja Lapsuuden, nuoruuden ja perheen tutkimuskeskuksen PERLAn toimintaa.

 

Ilmoittautuminen kurssille Nettiopsun kautta. Lisätietoa ja ilmoittautumislinkki opetusohjelmassa.

Huom. ilmoittautuminen päättyy 27.2.2019.

 

Kuva: Taija Goldblatt teoksessa Eerola (toim.) ja Pirskanen (toim.) Perhe ja tunteet (2018).

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *