Avoin seminaari: Ajallisia perspektiivejä perheeseen 25.10.2018

Lapsuuden, nuoruuden ja perheen tutkimuskeskus PERLA järjestää yhteistyössä Perhetutkimuksen tutkijaverkoston kanssa avoimen tutkimusseminaarin aiheesta Ajallisia perspektiivejä perheeseen.


MILLOIN: Torstai 25.10.2018 klo 14-16.30

MISSÄ: Tampereen yliopisto, PINNI B1096 (Kalevantie 4)


OHJELMA:

14.00 Tervetuloa ja kahvi
14.30 Omaisolettama lainsäädännössä / Laura Kalliomaa-Puha
15.30 Perheen ja vallan ulottuvuudet antiikin Roomassa / Sanna Joska
16.30 Seminaari päättyy


PUHUJAT:

Laura Kalliomaa-Puha toimii sosiaalioikeuden apulaisprofessorina Tampereen yliopistossa Yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa sosiaalityön oppiaineessa. Hän on kiinnostunut ihmisten pääsystä oikeuksiinsa – miten ihmiset tosiasiallisesti saavat ne palvelut ja etuudet, jotka heille kuuluvat. Kalliomaa-Puha on tutkinut sosiaali- ja terveydenhuollon muutosten ja uusien ratkaisujen vaikutusta ihmisen sosiaalisiin oikeuksiin, maahanmuuttajien oikeuksia sosiaali- ja terveydenhuollossa, omaisten oikeuksia ja velvollisuuksia ja parhaillaan lasten oikeuksia viiden maan IDEA-hankkeessa ja Korjaavat liikkeet-projektissa. http://www.uta.fi/yky/sty/yhteystiedot/kalliomaa-puha.html

Sanna Joska on antiikin Rooman sosiaalihistoriaan erikoistunut historiantutkija, joka väitteli Tampereen yliopistosta tammikuussa 2018. Hänen väitöskirjansa käsittelee Rooman keisariperheen lasten käyttöä vallan ja sosiaalisen aseman määrittelyn välineenä 100-luvun Rooman valtakunnassa. Joska on kiinnostunut lapsuuden, perheen ja sukupuolen historiasta ja tarkastelee valtasuhteita yhteiskunnassa etenkin keskusvallan ja alamaisten suhteen kautta.


Toivotamme kaikki kiinnostuneet lämpimästi tervetulleeksi seminaariin!

Pyydämme ilmoittautumisia kahvitarjoilua varten viimeistään 19.10 oheisella lomakkeella:
https://elomake3.uta.fi/lomakkeet/22023/lomake.html

 

Lisätietoja Tiina Tuovilalta, tiina.tuovila@uta.fi

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *