Avoin tutkimusseminaari: Miehet, pojat ja "marginaalit" 1.2.2019

Lapsuuden, nuoruuden ja perheen tutkimuskeskus PERLA järjestää yhdessä Silta-Valmennuksen ja Suomen Miestutkimuksen Seuran kanssa avoimen tutkimusseminaarin aiheesta Miehet, pojat ja ”marginaalit”. Seminaarissa pohditaan miesten ja poikien elämää, resursseja ja voimavaroja.

 

Aika: Perjantai 1.2.2019 klo 12–15.30

Paikka: Tampereen yliopisto LINNA -rakennus 5. kerros, huone 5026-5027 (Kalevantie 5)

 

Ohjelma

12.00-12.15 Aloitus: Katsaus suomalaiseen miestutkimukseen / Petteri Eerola ja Hanna Ojala, Tampereen yliopisto

12.15-12.45 Kuka on nähnyt näkymätöntä miestä? / Juha Auvinen, Näkymätön Mies -hanke, Lahden Sininauha

12.45-13.15 Kokemuksia masennusoireisten isien kanssa tehtävästä työstä / Henri Hyttinen, MASI-hanke, Miessakit ry

13.15-13.30 Kahvi

13.30-14.30 Syömishäiriö poikien elämässä/ Henri Hyvönen, Helsingin yliopisto, WeAll-tutkimushanke

14.30-15.30 Luovat menetelmät tutkittaessa ja käsiteltäessä poikien ihmissuhteiden sensitiivisiä ulottuvuuksia / Tuija Huuki, KT., Dos., Oulun yliopisto

Puhujat: 

Petteri Eerola: Petteri Eerola on isyyttä, vanhemmuutta ja perheitä tutkiva kasvatussosiologi, joka työskentelee tutkijatohtorina Tampereen yliopiston Yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa. Eerola on Suomen Miestutkimuksen Seuran puheenjohtaja.

Hanna Ojala: Hanna Ojala on yliopistotutkija Tampereen yliopiston   tutkijakollegiumissa. Hän tutkii miehiä ja maskuliinisuuksia   erilaisissa ikääntymisen konteksteissa.

Juha Auvinen: Juha Auvinen on sosionomi YAMK ja työskentelee Näkymätön mies -hankkeen projektipäällikkönä. Auvinen on aikaisemmin ollut kehittämässä sosiaalisen pienlainan toimintamallia ja työskennellyt lastensuojelussa ja diakoniatyössä.

Henri Hyttinen: Hyttisen kohderyhmää ovat nuoret isät, joilla on masennusoireita. Hyttinen keskustelee heidän kanssaan kahden kesken, ryhmässä tai verkon välityksellä. Työssään Hyttistä kiinnostaa etenkin sukupolvien siirtymät, jotka muokkaavat yksilön kehitystä aikuisuudesta vanhemmuuteen ja vaikuttavat edelleen parisuhde- ja perhedynamiikkaan pariskunnan kasvaessa lapsiperheeksi. Hyttinen on mukana Masi-hankkeessa, joka on alkanut 2018 ja on osa Toimintakyky kuntoon-ohjelmaa, joka kestää 2020 vuoden loppuun. Ammatiltaan Hyttinen on psykiatrinen sairaanhoitaja.

Henri Hyvönen: Hyvönen on tohtorikoulutettava Helsingin yliopiston Sukupuoli, kulttuuri ja yhteiskunta (SKY) -tohtoriohjelmassa. Hänen väitöskirjatyöskentelynsä on osa WeAll – Yhteiskunnallisesti ja taloudellisesti kestävä tulevaisuuden työelämä -tutkimushanketta. Hyvösen tämänhetkinen tutkimuksellinen mielenkiinnonkohde on miesten ruumiillisuus ja erityisesti miesten suhde omaan ruumiiseensa kilpailullisessa työelämässä.

Tuija Huuki: Huuki (KT., Dos.) työskentelee akatemiatutkijana Oulun yliopistossa Kasvatustieteiden tiedekunnassa sukupuolentutkimuksen oppiaineessa. Hänen tutkimuksensa käsittelee lasten kaveri- ja seurustelusuhteiden rakentumista, (väki)vallan kietoutumista näihin suhteisiin sekä luovien ja taidelähtöisten menetelmien mahdollisuuksia suhteisiin liittyvien kokemusten kommunikoinnissa ja yhdenvertaisten suhteiden rakentamisessa. Tutkimuksessa kehitetään feministisiä uusmaterialistisia ja posthumanistisia metodologisia, teoreettisia ja käytännön välineitä lasten vertaissuhteisiin sisältyvien sensitiivisten aihepiirien tutkimiseen.

Toivotamme kaikki kiinnostuneet lämpimästi tervetulleeksi seminaariin!

 

Pyydämme ilmoittautumisia kahvitarjoilua varten viimeistään 28.1 oheisella lomakkeella:

https://elomake3.uta.fi/lomakkeet/22683/lomake.html

Lisätietoja Hilla Karilta, hilla.kari@uta.fi ja Petteri Eerola, petteri.eerola@uta.fi

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *