VIRJOX – Elämyksellisiä palveluita virtuaalitodellisuudessa

Virtuaalitodellisuuden mahdollisuudet tarjota uusia elämyksiä, kokemuksia ja tietoa käyttäjille alkavat olla lähellä toteutumistaan. VIRJOX-hankkeen tavoitteena on ideoida, luoda, toteuttaa ja testata virtuaalitodellisuuteen perustuvia palvelukonsepteja, ympäristöjä ja journalistisia tarinankerronnan muotoja oikeissa käyttökonteksteissa. Projektin toteutuksessa sovelletaan design thinking -ajatteluun pohjautuvaa ketterää kehitys- ja toteutusprosessia monikanavaisessa mediaympäristössä. Tavoitteena on luoda nopeasyklisissä kokeiluissa elämyksellisiä sisältöjä ja ratkaisuja, jotka tuottavat merkittävää lisäarvoa käyttäjille eri käyttö- ja palveluympäristöissä.

Projektin kesto: 01.11.2016–31.05.2018

Rahoittaja: Innovaatiorahoituskeskus TEKES

Tutkimusosapuolet: CMT/COMET ja SIS/TAUCHI, Tampereen yliopisto; IHTE, Tampereen teknillinen yliopisto; Viestintätieteiden laitos, Jyväskylän yliopisto. Hankkeen vastuullinen johtaja Tampereen yliopistossa on professori Ari Heinonen.

Yhteyshenkilö: Tutkija Esa Sirkkunen (esa.sirkkunen at uta.fi)

Julkaisut, esitelmät, raportit:

Sirkkunen Esa, Väätäjä Heli, Uskali Turo, Pour Resaei Parisa (2016) Journalism in Virtual Reality: Opportunities and Future Research Challenges. AcademicMindtrek ’16 Proceedings of the 20th International Academic Mindtrek Conference. Pages 297-303. Linkki