Seminaarit, koulutukset ja tapahtumat

Tutkijamme toimivat asiantuntijuusalueidensa opettajina Tampereen yliopiston journalistiikan, viestinnän ja mediatutkimuksen tutkinto-opetuksessa, avoimessa yliopisto-opetuksessa sekä jatkuvan oppimisen tehtävissä. Lisäksi järjestämme tutkimusaloihimme liittyviä yleisöluentoja ja seminaareja sekä tutkimusperustaisia koulutus- ja kehittämishankkeita.

Journalism Elsewhere Symposium
Suomen Akatemian rahoittaman The Future of Dispersed Journalism -hankkeen järjestämä kansainvälinen symposium Tampereella huhtikuussa 2023.

Comet lecture series
Avoin luentosarja, jolla kuullaan media- ja viestintätutkimuksen asiantuntijaluentoja alan kansainvälisesti tunnetuilta tutkijoilta.

Comet Studia Generalia (2020–2021)

Journalistinen yleisötyö digiympäristössä (JYDY) -kurssi
Journalismin nykyiset ja tulevat ammattilaiset kehittävät digiajan journalistista yleisötyötä yhdessä journalismin tutkijoiden kanssa.

Mediakritiikin iltapäivä
Avoin yleisötapahtuma joka helmikuussa osana valtakunnallista Mediataitoviikkoa.

Uutislukupiiri
Aikuisten medialukutaitoja tukeva tapahtumasarja toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupunginkirjaston kanssa vuonna 2024.

 

Päättyneitä hankkeita:

Mediatutkimustunnit toisen asteen opiskelijoille
Lukiolaisille ja muille toisen asteen opiskelijoille opettajineen. Sisältyvät tiedekasvatus- ja medialukutaitohankkeeseen Viestintä- ja mediatutkimuksen toisen asteen yhteys.

Opetustoimen henkilöstökoulutus lukion opettajille
Journalismiin, viestintään ja mediaan liittyvää media- ja monilukutaitaitokoulutusta lukion opettajille (2006–2020). Rahoittajana Opetushallitus.

Tiedeviestinnän opintokokonaisuus
Tampereen yliopiston perustutkinto-opiskelijoille sekä väitöskirjatutkijoille ja tiedeviestinnästä kiinnostuneille eri alojen ammattilaisille. Opintokokonaisuus (5–20 op) toteutettiin C.V. Åkerlundin mediasäätiön tuella lukuvuosina 2018–2019, 2019–2020 ja 2020–2021.

Lisätietoja: Satu Seppä, satu.seppa at tuni.fi, 040 190 4131