Tervetuloa Lapset ja nuoret kaupungissa – Uusi normaali -webinaariin 11.4.!

Koronapandemiasta johtuvat poikkeusolot vaikuttavat lasten ja nuorten kasvamiseen ja kehitykseen. Samanaikaisesti yhteiskunnalliset vaateet ilmastonmuutoksen hillinnästä ja laajemman kestävyyskriisin ratkaisemisesta sekä maailmanpolitiikan muutokset ovat osa lasten ja nuorten arkikokemusta. Millaista on kasvaa ja itsenäistyä nykyisten kriisien ristipaineessa? Millainen “uusi normaali” tukisi parhaiten lasten ja nuorten hyvinvointia ja osallistumismahdollisuuksia kaupungeissa?

Tampereen yliopiston tutkimusyhteisö STUE – Sustainable Transformation of Urban Environments ja Lapsuuden, nuoruuden ja perheen tutkimuskeskus PERLA kutsuvat tutkijoita, kaupunkikehittäjiä ja palveluntarjoajia nettiseminaariin pohtimaan eri näkökulmista, mitä viime vuosien poikkeusoloissa on tapahtunut sekä millaisia oppeja tästä voidaan saada kaupunkien ja kuntien tuleviin rakenteisiin ja palveluihin. Käsittelyssä on kolme teemakokonaisuutta: kasvaminen ja itsenäistyminen kriisien keskellä, osallisuus ja osallistuminen sekä nuorten hyvinvointi ja mielenterveys.

Lapset ja nuoret kaupungissa – Uusi normaali -webinaari tarjoaa ajankohtaisia puheenvuoroja sekä mahdollisuuden monialaiseen ja -tieteiseen keskusteluun. Webinaari järjestetään Zoom-yhteydellä 11.4. klo 12–15.40. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan.

Ilmoittaudu mukaan 8.4.2022 mennessä tällä lomakkeella

Ohjelma:

12.00 Kokoontuminen Zoomissa12.05 Avauspuheenvuoro: Kasvaminen ja itsenäistyminen kriisien keskellä. Prof. Kaija Puura12.35 Keskustelua ja kommentteja, pj. tutkimusjohtaja Katja Repo

12.50 Nuorten osallisuus ja osallistuminen, pj. yliopistonlehtori Anna-Kaisa Kuusisto

  • 12.50 Miten nuorten ääni kuuluu kriisin keskellä? Oppeja korona-ajan päätöksenteosta.Väitöskirjatutkija Jenni Kallio/Tampereen yliopisto ja yliopistotutkija Reetta Mietola/Helsingin yliopisto.
  • 13.10 Projektipäällikkö Sirpa Vallittu-Correll/Tampere Junior -kehitysohjelma
  • 13.40 Keskustelua ja kommentteja

14.00 Lyhyt tauko

14.10 Lasten ja nuorten hyvinvointi ja mielenterveys, pj. prof Kaija Puura

  • 14.10 Väitöskirjatutkija Jarkko Salminen/Tampereen yliopisto
  • 14.30 Lasten tunnetilojen tunnistaminen. Yliopisto-opettaja Erna Törmälehto/Tampereen yliopisto
  • 14.50 Nuorten kokemukset korona-aikana – Mitä kriisi on opettanut meille? Tutkija Alix Helfer/Nuorisotutkimusseura
  • 15.10 Keskustelua ja kommentteja

15.30 Loppusanat

 

Lisätietoa: Tutkimuskoordinaattori Alisa Vänttinen, alisa.vanttinen@tuni.fi