Haastateltavia etsitään kuuntelemista koskevaan tutkimukseen

Mosaiikkiteos, jossa näkyy kaksi ihmistä. Vasemmalla oleva puhuu, oikealla oleva kuuntelee.
Kuva: Giulia May / Unsplash

Oletko joskus ollut tilanteessa, jossa sinusta kuvitellaan jotakin, mitä et ole tai mitä olet vain osittain? Onko sinua kuunteleva henkilö mielestäsi kohdannut sinut pikemminkin jonkin ryhmän edustajana kuin yksilönä? Oletko joskus miettinyt, millaisia puolia itse tuot itsestäsi esiin erilaisissa vuorovaikutustilanteissa?

Jos vastaat yhteenkin yllä olevista kysymyksistä kyllä, tutkija Sanna Ala-Kortesmaa on kiinnostunut kuulemaan kokemuksistasi. Hän kerää parhaillaan tutkimusaineistoa kuuntelemisen yhteydestä siihen, millaisena ihmiset näkevät itsensä ja toisensa. Tutkimushaastateltavaksi voit ilmoittautua suoraan Sanna Ala-Kortesmaalle 15.10.2022 mennessä.

Tutkimuksen tulokset julkaistaan vertaisarvioituina artikkeleina, mutta niitä hyödynnetään myös Ala-Kortesmaan tulevassa kirjassa, jossa käsitellään kuuntelemista relationaalisena eli ihmisten välisiä suhteita rakentavana ja ylläpitävänä ilmiönä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset haastateltavaksi: Viestinnän yliopistonlehtori FT Sanna Ala-Kortesmaa, sanna.ala-kortesmaa at tuni.fi