Mediatutkimustunnit toisen asteen opiskelijoille keväällä 2022

Maksuton luento-, keskustelu- ja työpajasarja toisen asteen opiskelijoille avaa journalismin, viestinnän ja median tutkimuksen näkökulmia ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun. Osallistuminen on ilmaista, mutta ennakkoilmoittautuminen tarvitaan. Ilmoittautumisohjeet sivun lopussa.

Miltä ilmastonmuutos tuntuu ja näyttää?

Perjantai 28. tammikuuta 2022 (Tieteen päivien Nuorten päivä Tampereella) kello 12.30–14.00
Ilmastokriisi on paitsi ympäristökysymys, myös tunteita herättävä poliittinen ja sosiaalinen haaste. Miten se näkyy tai piiloutuu median kuvavalinnoissa? Entä miten mediankäyttäjät itse kuvittavat ilmastotunteitaan esimerkiksi Instagramissa? Miltä ilmastonmuutos näyttää sinun mielikuvissasi, ja miltä se näyttäisi sinun valokuvissasi? Tutkija Niina Uusitalon (Tampereen yliopisto) kanssa pohditaan tapoja tulkita ja käsitellä ilmastokriisiin liittyviä tunteita visuaalisuuden keinoin.
Tukee mm. oppiaineita #kuvataide #biologia #terveystieto #psykologia #filosofia
Ilmoittautuminen viimeistään 15. joulukuuta 2021.

Mediakritiikin iltapäivä: Media ja perhe

Kansallisen Mediataitoviikon torstaina 10. helmikuuta 2022 kello 16.00–19.30 kirjastotalo Metson Lehmus-salissa Tampereella
Mediakritiikin iltapäivässä keskustellaan siitä, millaisia perheitä näemme mediassa, ja millainen perheenjäsen media puolestaan on kodeissamme. Ohjelma tarkentuu syksyn 2021 aikana.
Tapahtuma on kaikille avoin yleisötilaisuus, jonka yhdessä tuottavat Tutkimuskeskus Comet, Mevi ry, Media & viestintä -lehti ja Tampereen kaupunginkirjasto. Ensimmäinen paneelikeskustelu on kello 16.00–17.30 ja toinen kello 18.00–19.30. Tervetuloa kumpaan vain tai kumpaankin! Ennakkoilmoittautuminen ei ole välttämätöntä, mutta se on toivottavaa tilan riittävyyden arvioimiseksi.

Miten tehdä yhteistyötä, kun yhteistyö ei huvita?

Torstai 7. huhtikuuta 2022 kello 13.00–15.30
Niin opiskelijoina kuin työelämässäkin joudumme tekemään yhteistyötä myös sellaisten ihmisten kanssa, joiden kanssa se tuntuu mahdottomalta. Tarvitsemme rakentavan vuorovaikutuksen taitoja niihin tilanteisiin, mutta myös esimerkiksi yhteiskunnallisen eriarvoistumisen tai globaalin ilmastokriisin ratkaisemiseen. Viestinnän apulaisprofessori Leena Mikkolan (Tampereen yliopisto) kanssa keskustelemme vuorovaikutuksen merkityksestä omalle, toistemme ja yhteisen elinympäristömme hyvinvoinnille.
Tukee mm. oppiaineita #äidinkieli #terveystieto #psykologia #filosofia #yhteiskuntaoppi
Ilmoittautuminen viimeistään 15. maaliskuuta.

Miksi vihapuhe on niin vaikea asia?

Tiistai 3. toukokuuta 2022 (kansainvälinen sananvapauden päivä) kello 13.00–15.30
Mitä vihapuhe on? Miten se syntyy ja leviää? Mihin kaikkeen se vaikuttaa? Kuka siitä hyötyy? Kuinka turvata sananvapaus, mutta samalla myös muut oikeudet, joita vihapuheella loukataan? Voiko vihapuheesta päästä eroon? Mitä me voimme tehdä? Tutkija Reeta Pöyhtärin (Tampereen yliopisto) kanssa etsimme vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin vihapuheesta.
Tukee mm. oppiaineita #äidinkieli #terveystieto #psykologia #filosofia #yhteiskuntaoppi #historia
Ilmoittautuminen viimeistään 31. maaliskuuta.

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittaa opiskelijaryhmäsi yhdelle tai useammalle kevään 2022 Mediatutkimustunnille, ilmoittautumislomake on auki lukuvuoden loppuun saakka. Otamme teihin yhteyttä kunkin Mediatutkimustunnin ilmoittautumisajan päätyttyä, pyydämme vielä vahvistuksen ilmoittautumisellenne ja annamme sen jälkeen tarkemmat osallistumisohjeet (Zoom-linkki, mahdolliset ennakkotehtävät yms.). Sitä ennen voit jo tutustua opettajan ohjeisiin Mediatutkimustunnille osallistumiseksi.

Yhteyshenkilö: Projektipäällikkö Satu Seppä, satu.seppa at tuni.fi, 040 190 4131

Mediatutkimustunnit tarjoaa C.V. Åkerlundin mediasäätiön rahoittama tiedekasvatus- ja medialukutaitohanke Viestintä- ja mediatutkimuksen toisen asteen yhteys (2019–2022).

Paluu Mediatutkimustuntien pääsivulle