Ilmoittautuminen vuoden 2022 journalistisen yleisötyön kurssille avattu

Kuvituskuva tietokoneesta ja yhteyksistä yleisöihin.

Journalisti! Haluatko oppia vuonna 2022 lisää yleisöistä ja heidän kanssaan toimimisesta? Silloin suosittelemme tätä COMETin koulutusta, johon voit nyt ilmoittautua!

Vuoden 2022 JYDY (Journalistinen yleisötyö digiympäristössä) -kurssilla saat mahdollisuuden syventää asiantuntemustasi journalistisesta yleisötyöstä digiaikana.

Sana ”yleisötyö” voi kuulostaa journalistista oudolta.

Mitä sillä tarkoitetaan?

JYDY-kurssilla käytämme sanaa kuvaamaan kaikkea yleisön kanssa tehtävää työtä. Siihen kuuluu siis julkaisujen kehittämistä yleisöistä saatavan analytiikkatiedon pohjalta, kasvokkaistapaamisia yleisöjen kanssa, juttujen tekemistä yhdessä yleisöjen kanssa, yleisöpalautteen vastaanottoa, keskusteluun osallistumista somessa ja niin edelleen.

Kurssilla perehdymme toimittajien, tutkijoiden ja journalistiikan opiskelijoiden yhteistyössä yleisötyön eri muotoihin ja toteutuksiin. Pohdimme niiden vahvuuksia sekä heikkouksia. Näin laajennamme ja syvennämme omaa asiantuntemustamme aiheesta.

Yleisötyö – luulin kyllä tietäväni siitä jonkin verran, mutta käsitys on kurssilla laajentunut noin 257 prosenttia.
Pia Santonen, Yle Västnyland, v. 2021 kurssin osallistuja

Samalla tarjoamme osallistujille työkaluja hahmotella itselleen sopivaa yleisötyön määritelmää ja tekemisen tapaa digiaikana, jolloin eri vaihtoehdot tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia mutta myös riskejä.

Tarkastelukulmamme kurssilla on humanistis-yhteiskuntatieteellinen ja tutkimukseen perustuva. Emme siis edes yritä antaa vinkkejä vaikkapa tämän hetken parhaista analytiikkatyökaluista. Sen sijaan pohdimme asioita yleisemmin ja ajattomammalta kannalta – tavoitteemme on siis tarjota mahdollisuuksia oman ajattelun kehittämiseen.

Tässä olennaisessa roolissa ovat osallistujien toisilleen jakamat kokemukset.

Parinkymmenen Yle-vuoden jälkeen on silmiä avaavaa oppia ja kuulla muiden kokemuksia. Lisäksi on ollut hyvä huomata, että se mitä me nyt kutsutaan yleisötyöksi, sitä tehdään jo, ja monin paikoin hyvin, mutta nyt siihen on tullut analyyttinen katse.
Kati Lahtinen, Yle Puhe, v. 2021 kurssin osallistuja

Vuoden 2022 kurssista ja ilmoittautumisesta

Jos olet kiinnostunut yleisöjen kanssa toimimisesta, oman asiantuntemuksesi kehittämisestä ja verkostoitumisesta muiden kiinnostuneiden kanssa, klikkaa tästä!

Linkin takaa löydät tarkemman kuvauksen vuoden 2022 JYDY-kurssin sisällöistä ja ilmoittautumisohjeet. Työelämässä toimivien journalistien ilmoittautumisia kurssille otetaan vastaan torstaihin 30.9. saakka.

Ilmoittautumisasioissa ja kaikissa kurssiin liittyvissä tiedusteluissasi voit ottaa yhteyttä projektitutkija Jari Väliverroseen, sähköposti jari.valiverronen@tuni.fi ja puhelin 050 407 9145.

Koulutuksen toteuttamista tukee C. V. Åkerlundin mediasäätiö.