Esteet Nurin: Saavutettavan pelaamisen näyttelyn alustukset perjantaisin klo 16.30 Vapriikissa
12.1. Pauliina Baltzar – TACCU
Moninpelien saavutettavuus
Pauliina on yliopisto-opettaja ja väitöskirjatutkija Tampereen yliopistolla. Hän koordinoi TACCUa, hänen vastuullaan ovat saavutettavuuskurssita ja yhteistyö erilaisten organisaatioiden kanssa. Hänen väitöskirjansa keskittyy moninpelien sosiaaliseen saavutettavuuteen. Pauliinan mielestä kaikilla tulisi olla mahdollisuus pelata muiden kanssa.
19.1. Jasmin Dahncke – Mainframe Industries
Accessibility Case Study about ”Traversal in open world games for totally blind players”
Jasmin is driven by a strong passion for User Experience and Accessibility. Jasmin has worked for over a decade in the games industry and is looking to transform the way we work by helping studios and the game development community as a whole to nourish and maintain a user centric design culture that creates experiences accessible to all.
26.1. Olli Vaasheimo – Suomen Kuurosokeat ry
Videopelaamisen esteettömyys tänä päivänä
Olli Vaasheimo on ICT-kouluttaja, pelisuunnittelija, game artist ja peliharrastaja Pirkkalasta
2.2. TACCU Tampere Accessibility Unit esittelee toimintaansa ja saavutettavuuden havainnoinnin laitteita
TACCU on Tampereen yliopistolla toimiva ryhmä, joka keskittyy saavutettavuuden tutkimukseen ja opetukseen. TACCU on kehittänyt maailman laajimman saavutettavuuden maisteritason koulutuksen ja ensi syksynä Tampereen yliopistolla alkaa Euroopan ensimmäinen saavutettavuuden maisteriohjelma “Accessibility and Diversity in Digital Services”.
9.2. TACCU Tampere Accessibility Unit presents bhaptics haptic vest and other accessibility devices
TACCU is a group operating at the Tampere University, focusing on accessibility-related research and education. TACCU has developed the world’s most extensive master’s level education in accessibility, and next autumn, the Tampere University will launch Europe’s first master’s program in accessibility, titled ”Accessibility and Diversity in Digital Services.”
16.2. Dina Ramse – Dina Said So Studio
Designing board games with accessibility in mind
Dina Ramse is a deaf game marketer passionate about helping indie game companies successfully crowdfund their games. They help with all sorts of aspects of bringing a game to life, such as social media and marketing.
”Dina Said So Studio” helps game designers and publishers with all the things involved in connecting games to their audience.
23.2. Markus Kämäräinen – TACCU
Vammaisten pelaajien pelikokemukset
Markus Kämäräinen on pelialasta haaveileva tohtoriopiskelijan alku. Hän valmistui taannoin pelitutkimuksen maisteriksi ja tutki gradussaan vammaisten pelaajien kokemuksia. Pelien saavutettavuus on ollut ja on edelleen hänen suurimpia mielenkiinnon kohteita. Markuksen erikoisosaaminen sijoittuu motoriseen saavutettavuuteen jo hänen taustansa pohjalta, mutta pelien saavutettavuus kaikissa nyansseissaan kiehtoo häntä. Markuksen toive on olla osana muutosta tuomassa pelit mahdollisimman monen nautittavaksi – pelaajan taustasta tai toimintakyvystä riippumatta!
1.3. Eficode
Mikä on saavutettavuuden merkitys pelikehityksessä? Keskustelua saavutettavuusasiantuntijan ja näkövammaisen peliharrastajan kanssa.
Konsta Saloniemi on 23-vuotias näkövammainen. Hänen pelaaminen alkoi lapsena pleikkarilla, mutta näön heikettyä hän joutui luopumaan videopeleistä useiksi vuosiksi. Nykyään pelaamisella on jälleen oma paikkansa Konstan sydämessä ja varsinaisen pelaamisen lisäksi hän puhuu siitä paljon hyvänä harrastuksena ja miten tärkeää on tehdä peleistä saavutettavia kaikille. Konsta julkaisee myös äänipeleistä ja saavutettavista videopeleistä videoita youtubeen.
Markus Tihumäki työskentelee saavutettavuusasiantuntijana ja liiketoiminnan kehittäjänä Eficode Oy:llä. Kaikille käytettävät ja saavutettavat digiratkaisut ovat Markukselle tärkeitä myös omakohtaisen kokemuksen seurauksena, ja hän näkeekin arvokkaaksi saadessaan työskennellä yhdenvertaisemman digitaalisen yhteiskunnan eteen. Markuksen tausta on se, että hän ei ole sokeuduttuaan palannut aiemmin rakastamansa pelaamisen pariin. Markus haluan jututtaa ja haastatella Konstaa saavutettavan pelaamisen saloista sekä yleisesti pelaamisen mahdollistamisesta kaikille.
8.3. Ville Tenkanen – Exerium
Special eSports, saavutettavaa ja terveellisempää pelaamista
15.3. Kimmo Leinonen – Espoon kaupunki
Pelaamisen apuvälinelainaamo
Kimmo Leinonen on e-urheilun ja pelikulttuurin suurkuluttaja. Hän työskentelee Espoon kaupungilla e-urheilun- ja pelikulttuurin suunnittelijana toimien niin seurojen, yhdistysten ja yritysten kanssa tuomalla esiin pelikulttuurin loputtomia mahdollisuuksia. Kimmon sydäntä lähellä on myös saavutettava pelaaminen ja hän on ollut mukana järjestämässä Esteet Nurin: Saavutettavan pelaamisen tapahtumaa 2022 ja 2023.
22.3. Tarja Porkka-Kontturi – DeepWell DTx
Etäpeliyhteisöjen merkitys ja saavutettavuus
Tarja on kulttuurituottaja ja oman peliteollisuuden saavutettavuus- ja DEIB-konsultointibisneksen perustaja. Palkittuna yhteisöjohtajana, Tarja edistää monimuotoisuutta ja tasapuolisuutta mm. Global Game Jamin yhteisön sitouttamisen johtajana ja DeepWell DTx:n yhteisöjohtajana. Tarja puhuu avoimesti omista esteistä ja kokemuksistaan autistisena naisena tekniikan alalla ja vammaisena pelialalla. Tarja mentoroi myös aliedustettuja ihmisiä, jotka pyrkivät peliuralle
Felicia Prehn – Next Games
The Game Accessibility Discussion in Finland 2016 vs 2024
Tervetuloa!