Esteet Nurin: Kohti saavutettavaa arkea tapahtuma 16.5.

The collage of four images features a woman in a wheelchair on the street with a coffee cup in her lap, a man with a guide dog and a white cane, a girl with her back turned wearing a backpack and headphones, and a woman in a wheelchair shopping for clothes with her friend.

Järjestämme Esteet Nurin tapahtuman Tampereen yliopistolla Pinni B 1100 tiloissa klo 10-14. Esteet Nurin tapahtuma käsittelee monipuolisesti arjen saavutettavuutta eri näkökulmista. Tilaisuus alkaa Dialogi-keskustelulla, minkä jälkeen kuulemme asiantuntijoiden puheenvuoroja.

Dialogissa keskustelemme kehittäjäkumppanuudesta saavutettavuus tutkimuksessa. Dialogissa ovat mukana Minä merkitsen -projekti ja TACCU. Dialogia ohjaa Elisa Johansson, Intonaattorit Oystä.  

Minä merkitsen -projekti käynnistyi keväällä 2022 ja se toimii Osallistuvan TKI kumppanuuden -tutkimusmallilla. Minä merkitsen -projekti pyrkii vahvistamaan kohtaamisia ja tasavertaisesti saavutettavia palvelukokemuksia. 

Tilaisuudessa kuullaan seuraavia puhujia: 

Milla Lindh toimii järjestöohjaajana Suomen Kuurosokeat ry:ssä. Työhön kuuluu paljon etää, sosiaalista mediaa, verkkoalustoja sekä tallenteita. Vaikeasti näkövammaisena ja täysin kuuroutuneena se onnistuu kun tietyt asiat toteutuvat. 

Anniina Horto työskentelee Kuuloliitossa vaikuttamistyön asiantuntijana. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri Jyväskylän yliopistosta ja teki maisterintutkielmansa kuulovammaisten ikääntyneiden kokemasta hoivaköyhyydestä, jonka muodostumisessa arjen saavutettavuus on oleellinen kysymys. Anniinan puheenvuoro käsittelee arjen saavutettavuutta ja esteettömyyttä kuulovammaisten henkilöiden näkökulmasta. 

Terhi Manninen on saavutettavuusasiantuntija Näkövammaisten liitosta. Kari Korhonen on heikkonäköinen kokemusasiantuntija, joka kertoo arjen saavutettavuudesta näkövammaisen näkökulmasta. 

Jenni Barnett-Erlandsson toimii ADHD-liitossa vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina, johon kuuluu esimerkiksi kokemus- ja vertaistoiminnan koordinointi. Jenni on koulutukseltaan sosionomi ja lasten ja nuorten erityisohjaaja.

Jenni Barnett-Erlandsson

Puheenvuorojen jälkeen on mahdollisuus tutustua TACCUn saavutettavuuspisteisiin. Saavutettavuuspisteet sisältävät lukuisia apuvälineitä, kuten tietokoneen apuvälineitä, lukulaitteita sekä erikoisohjaimia saavutettavaan pelaamiseen.

Toteutamme tapahtuman hybridinä sekä nauhoitamme sen. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Tervetuloa mukaan!

Seuraa Esteet Nurin tapahtumaa etänä täältä.

Sijainti

Pinni B 1100, Pinni B -rakennus, 1krs. Suuri auditorio heti oikealla Pinni B -rakennuksen sisäänkäynnin jälkeen.

Tampereen yliopisto, Keskustakampus.

Kalevantie 4, 33100 Tampere