9.00 Tervetuloa saavutettavan kulttuurin tapahtumaan!
9.20 Käyttäjälähtöisyyden mahdollisuudet saavutettavuudessa
Mika Kyläsen puheenvuorossa tarkastellaan saavutettavuutta käyttäjälähtöisyyden näkökulmasta. Käyttäjälähtöisessä suunnittelussa, kuten palvelumuotoilussa, palveluiden käyttäjä, yleisön edustaja, asiakas tai asukas asetetaan empaattisesti suunnittelu- ja kehittämistyön keskiöön. Puheenvuoro kiteyttää sen, miten asiakkaan kokemus rakentuu ja kuinka palveluntarjoaja, vaikkapa esittävän taiteen toimija tai tapahtuma, voi luoda – tai tuhota – arvoa kokemuksen eri vaiheissa. Lisäksi Kylänen esittelee ESR-rahoitteisen Smart Art -hankkeen tarjoamaa, juuri käynnistyvää esittävän taiteen pilottikoulutusta.
Kylänen työskentelee opetus- ja asiantuntijatehtävissä Tampereen ammattikorkeakoulussa restonomikoulutuksen ja palveluliiketoiminnan parissa ja tilaisuudessakin mukana olevan ESR-rahoitteisen Smart Art -hankkeen parissa. Lue lisää hankkeesta, https://projects.tuni.fi/smart-art-esr/.
10.00 Saavutettavuuskoulutus ja saavutettavuustutkimus Tampereen yliopistossa
Puheenvuoro on pääosin englanniksi. Puheenvuoron aikana TACCUn perustajat esittelevät maailman laajimman saavutettavuuskoulutuksen sisältöä ja Tampereen yliopistossa tehtävää saavutettavuuteen liittyvää tutkimusta.
10.20 Kulttuuriin osallistuminen vammaisnäkökulmasta
Milla Lindhin (Suomen kuurosokeat ry) puheenvuoro keskittyy kulttuuriin osallistumiseen vammaisnäkökulmasta. Kuka päättää, millainen kulttuuri vammaisia kiinnostaa? Kävelevä ja näkevä ammattilaisuus versus ”vammaistaide”. Näkökulma toiveisiin, todellisuuteen ja toteutukseen.
Milla Lindh on kuulonäkövammainen kuvataiteilija, vaikuttaja ja työssäkäyvä perheenäiti.
12.00 Suuntana yhdenvertainen kulttuuri – Paneelikeskustelu
Paneelikeskustelun osallistujat:
Kirsi Mustalahti (ACCAC Finland)
Minna Pöntys (YLE)
Ilmari Huttu-Hiltunen (Smart Art)
Sami Virtanen (Avaava)
Niklas Nylund (Suomen Pelimuseo)
Moderaattorina: Markku Turunen (TACCU)
Lisätietoja:
Markku Turunen (markku.turunen@tuni.fi), 0405339689
Pauliina Baltzar (pauliina.baltzar@tuni.fi), 0504478234