25.11.2022 Esteet nurin - Suuntana yhdenvertainen kulttuuri: Saavutettavan kulttuurin tapahtuma

Tapahtuma järjestetään 25.11. klo 9 - 14 Nokia Arenalla, Paidiassa. Tapahtumaa voi seurata suorana Yle Areenasta ja tallenne on katsottavissa 30 päivän ajan.

9.00 Tervetuloa saavutettavan kulttuurin tapahtumaan!

9.20 Käyttäjälähtöisyyden mahdollisuudet saavutettavuudessa

Mika Kyläsen puheenvuorossa tarkastellaan saavutettavuutta käyttäjälähtöisyyden näkökulmasta. Käyttäjälähtöisessä suunnittelussa, kuten palvelumuotoilussa, palveluiden käyttäjä, yleisön edustaja, asiakas tai asukas asetetaan empaattisesti suunnittelu- ja kehittämistyön keskiöön. Puheenvuoro kiteyttää sen, miten asiakkaan kokemus rakentuu ja kuinka palveluntarjoaja, vaikkapa esittävän taiteen toimija tai tapahtuma, voi luoda – tai tuhota – arvoa kokemuksen eri vaiheissa. Lisäksi Kylänen esittelee ESR-rahoitteisen Smart Art -hankkeen tarjoamaa, juuri käynnistyvää esittävän taiteen pilottikoulutusta.

Kylänen työskentelee opetus- ja asiantuntijatehtävissä Tampereen ammattikorkeakoulussa restonomikoulutuksen ja palveluliiketoiminnan parissa ja tilaisuudessakin mukana olevan ESR-rahoitteisen Smart Art -hankkeen parissa. Lue lisää hankkeesta, https://projects.tuni.fi/smart-art-esr/.

10.00 Saavutettavuuskoulutus  ja saavutettavuustutkimus Tampereen yliopistossa

Puheenvuoro on pääosin englanniksi. Puheenvuoron aikana TACCUn perustajat esittelevät maailman laajimman saavutettavuuskoulutuksen sisältöä ja Tampereen yliopistossa tehtävää saavutettavuuteen liittyvää tutkimusta.

10.20 Kulttuuriin osallistuminen vammaisnäkökulmasta

Milla Lindhin (Suomen kuurosokeat ry) puheenvuoro keskittyy kulttuuriin osallistumiseen vammaisnäkökulmasta. Kuka päättää, millainen kulttuuri vammaisia kiinnostaa? Kävelevä ja näkevä ammattilaisuus versus ”vammaistaide”. Näkökulma toiveisiin, todellisuuteen ja toteutukseen.

Milla Lindh on kuulonäkövammainen kuvataiteilija, vaikuttaja ja työssäkäyvä perheenäiti.

12.00 Suuntana yhdenvertainen kulttuuri – Paneelikeskustelu

Paneelikeskustelun osallistujat:

Kirsi Mustalahti (ACCAC Finland)
Minna Pöntys (YLE)
Ilmari Huttu-Hiltunen (Smart Art)
Sami Virtanen (Avaava)
Niklas Nylund (Suomen Pelimuseo)

Moderaattorina: Markku Turunen (TACCU)

Lisätietoja:
Markku Turunen (markku.turunen@tuni.fi), 0405339689
Pauliina Baltzar (pauliina.baltzar@tuni.fi), 0504478234