Rakennusfysikaaliset mitoitusvuodet (2022)

Näille sivuille päivitetään tietoa vuonna 2022 valituista uusista rakennusfysiikan mitoitusvuosista ja -olosuhteista. Tiedostot ja niiden taustalla olevan hankkeen loppuraportti ovat ladattavissa alla olevista linkeistä.

Suomen kartalla esitetyt paikkakunnat Sodankylä, Jyväskylä, Jokioinen ja Vantaa olivat mukana mitoitusolosuhteiden valinnassa.

Nämä sivut koskevat vuonna 2022 päättyneen Rakentamisen mitoitussäät (RAMI) -hankkeen mukaisia rakennusfysikaalisia mitoitusvuosia ja -olosuhteita. Hankkeen loppuraportti löytyy täältä. Vanhemmat FRAME-hankkeen mukaiset rakennusfysikaaliset testivuodet löytyvät täältä.

Tällä sivulla on esitetty rakennusfysikaaliset mitoitusolosuhteet kolmenlaisiin tarkasteluihin: Ajasta riippuviin simulointeihin, kuukausitason laskelmiin sekä vakio-olosuhteissa tehtäviin tarkasteluihin.

Ajasta riippuvien simulointien (WUFI, Delphin, COMSOL, ym.) ja kuukausitason laskelmien mukaiset mitoitusolosuhteet ovat ladattavissa alla olevista linkeistä. Talvi- ja kesäajan mitoitusolosuhteita kuvaavat vakio-olosuhteet on esitetty RAMI-hankkeen loppuraportin liitteissä.

Zip-tiedostot ovat pakattuja kansioita, jotka puretaan ennen käyttöä. Useissa tapauksissa sopiva purkuohjelma löytyy esiasennettuna tietokoneelta, mutta tarvittaessa sellaisen voi asentaa esimerkiksi täältä. Mitoitussäätiedostot on annettu useissa eri tiedostomuodoissa (csv, wac, xlsx).

Suureiden kuvaukset löytyvät tästä.

Sivuja päivitetään.

Ajasta riippuvat simuloinnit

Lataa kaikki tiedostot pakattuna zip-tiedostona tästä linkistä.

Kuukausitason laskelmat

Lataa kaikki tiedostot pakattuna zip-tiedostona tästä linkistä.

Stationääritilanteen mitoitusolosuhteita

Rakentamisen mitoitussäät (RAMI) -hankkeen loppuraportti löytyy täältä.