Rakennusfysiikan tutkimusryhmä järjestää seuraavan pohjoismaisen rakennusfysiikka-konferenssin NSB 2026

Pohjoismainen rakennusfysiikka-konferenssi NSB järjestetään vuonna 2026 Tampereella.

Seuraava pohjoismainen rakennusfysiikka-konferenssi NSB järjestetään Tampere-talossa 7.–10.6.2026 Tampereen yliopiston rakennusfysiikan tutkimusryhmän isännöimänä. Konferenssin järjestäjätaho päätettiin 12.–14.6.2023 pidetyssä NSB 2023 -konferenssissa.

Konferenssi pidetään joka kolmas vuosi eri pohjoismaissa ja vuoden 2026 tapahtuma on järjestyksessään neljästoista. Kolme vuotta sitten konferenssi pidettiin ensimmäisen kerran myös Virossa. Konferenssin kohderyhmänä ovat tutkijat, insinöörit ja rakennusalan ammattilaiset.

Konferenssi pidetään vuonna 2026 kolmannen kerran Suomessa. Tampereen teknillisen yliopiston Rakennusfysiikan tutkimusryhmä isännöi tapahtumaa myös edellisellä kerralla vuonna 2011. Konferenssi järjestettiin Suomessa ensimmäisen kerran Espoossa vuonna 1996.

Vuodesta 1987 asti järjestetty konferenssi on pisimpään järjestetty ja yksi suurimmista rakennusfysiikan konferensseista maailmalla. Siihen odotetaan yli 300 osanottajaa. Pohjoismaissa järjestetty konferenssi ei ole rajoittunut pelkästään kylmään ilmastoon ja kasvanut tapahtuma houkuttelee osallistujia ympäri maailmaa ja yli puolet osanottajista onkin nykyisin pohjoismaiden ulkopuolelta.

Tampereen yliopiston rakennusfysiikan tutkimusryhmä osallistui suurella delegaatiolla NSB2023-konferenssiin. Kuvassa vasemmalta Ilkka Valovirta, Juha Vinha, Tuomas Raunima, Pauli Sekki, Anssi Laukkarinen, Ilkka Tuurala ja Jaakko Hietikko.